Προς γενικότερη χαλάρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης;

17:17 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Σε συνολική αναδιάρθρωση του τρόπου αντιμετώπισης της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης...
που έχει ενσκήψει στην Ευρωζώνη προσανατολίζεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Κομισιόν.

Κάτι η πίεση από τον Γάλλο σοσιαλιστή υποψήφιο Ολάντ, κάτι η αδήριτη ανάγκη για ενίσχυση της καταρρέουσας ισπανικής οικονομίας και κάτι οι φόβοι ότι αμέσως μετά ακολουθούν η Ιταλία κι ενδεχομένως η Γαλλία,
είχαν ως αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες να μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής πλεύσης. και όπως υποστηρίζουν από την Αθήνα, που παρακολουθούν – για ευνόητους λόγους – με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις, μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβαση Ρομπάι τις τελευταίες ώρες, με την οποία ουσιαστικά προαναγγέλθηκε έκτακτη σύνοδος κορυφής για θέματα ανάπτυξης στην Ευρωζώνη για το αμέσως προσεχές διάστημα. μόνο τυχαία επίσης δεν θεωρείται και η θετική αποδοχή της οποίας έτυχε η πρόταση για μερική χαλάρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού προγράμματος.

Έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, σε πρώτη φάση και έστω και για έναν χρόνο. Ως γνωστόν, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει περικοπές της τάξης του 5,5% για τη διετία 2013 – 2014 έως τις αρχές Ιουνίου. Με βάση τη νέα συζήτηση, όμως, που ήδη άνοιξε, αυτό το 5,5% μπορεί να γίνει 4,5% ή και 4% με το υπόλοιπο ποσοστό να καλύπτεται τον επόμενο χρόνο, δηλαδή, το 2015, το οποίο αρχικά δεν υπήρχε πουθενά στο καλεντάρι του προγράμματος, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Στο υπουργείο Οικονομικών, τώρα, αισιοδοξούν ότι αυτή η χαλάρωση, έστω για έναν χρόνο και έστω για μια ποσοστιαία μονάδα, μπορεί να είναι απλώς η αρχή. Και στο μέλλον να ακολουθήσει κάτι πιο συνολικό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από το οποίο κερδισμένη θα βγει και η Ελλάδα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα