Προ των πυλών η Εξεταστική για το έλλειμμα

00:46 4/2/2012 - Πηγή: 24wro

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος...

διεμήνυσε ότι δεν θα αφήσει κανένα ερώτημα αναπάντητο.

«Θα προτείνουμε εμείς οι ίδιοι εξεταστική για το έλλειμμα του 2009» ανακοίνωσε.

Νωρίτερα, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ είχε προαναγγείλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας
λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις για όσα ακούγονται στους διαδρόμους».

Ο κ. Πρωτόπαπας ζήτησε να έλθουν «όλα στο φως μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής» και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε».

Εξεταστική επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ αλλά μετά τις εκλογές ζητά και η ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ήδη δεσμευτεί να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να απαντηθούν «τα δραματικά ερωτήματα και να εντοπιστούν οι ευθύνες».
Αναλυτικά, ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι «οποιαδήποτε απόπειρα αξιοποίησης της δικογραφίας για την παραποίηση του ελλείμματος του 2009, με στόχο την παράταση της θητείας της παρούσας βουλής ή τη χορήγηση συγχωροχαρτιών, είναι απαράδεκτη. Μόνο η νέα Βουλή, που θα βρίσκεται σε αρμονία με το λαϊκό αίσθημα μπορεί να επιτελέσει αυτό το χρέος».

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι «η χώρα δεν χρειάζεται μόνο να βγει από την πρωτοφανή δοκιμασία που υφίσταται. Πρέπει να μάθει γιατί μπήκαμε σε αυτή την δοκιμασία. Γιατί οδηγηθήκαμε σε αδυναμία δανεισμού και ποιοι ευθύνονται».

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το protothema.gr, είχε διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία στη Βουλή με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη να σημειώνει ότι στις 18 μαρτυρικές καταθέσεις γίνεται λόγος για ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και των τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Φίλιππου Σαχινίδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα