Πράσινο φως δίνει η τρόικα για την έκτη δόση

07:11 12/10/2011 - Πηγή: 24wro

Η αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων λιτότητας θα πρέπει να είναι επαρκής για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012, ενώ για...



 τους στόχους του 2013 και του 2014 ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η τρόικα, που εκτιμά ότι η επόμενη δόση ύψους 8 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η τρόικα σημειώνει ότι η ύφεση στην Ελλάδα
θα είναι βαθύτερη των προβλέψεων του Ιουνίου και ότι η ανάκαμψη αναμένεται από το 2013. Σχετικά με το 2011, η τρόικα σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει το στόχο μείωσης του ελλείμματος, κάνοντας λόγο για άνιση πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα είναι σημαντικά χαμηλότερα των προσδοκιών το 2011 ενώ προσθέτει ότι είναι ζωτικής σημασίας, οι ελληνικές αρχές να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την οικονομία γενικότερα.

Η επιτυχία του προγράμματος εξακολουθεί να εξαρτάται από την εξασφάλιση κατάλληλης χρηματοδότησης μέσω της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα ("PSI") και από το δημόσιο τομέα.

Τέλος, η τρόικα επισημαίνει πως, όταν το Eurogroup και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εγκρίνουν τα συμπεράσματα της πέμπτης αξιολόγησης, η επόμενη δόση ύψους 8 δισ. ευρώ (5,8 δισ. ευρώ από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και 2,2 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ) θα είναι διαθέσιμη, πιθανότατα, στις αρχές Νοεμβρίου.


Keywords
Τυχαία Θέματα