Πού ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης 447;

14:22 8/6/2012 - Πηγή: 24wro
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 31 Μαΐου 2009, ενώ πλήρωμα και 228 επιβάτες βρήκαν φριχτό θάνατο στα παγωμένα νερά του ...
Ατλαντικού Ωκεανού. Ενώ το τζετ της Air France ταξίδευε από το Ρίο ντε Τζάνερο για Παρίσι και βρισκόταν στον αέρα σχεδόν 2,5 ώρες, ο κυβερνήτης Marc Dubois άφησε την πλοήγηση στους δύο άλλους συγκυβερνήτες του και πήγε για το καθιερωμένο διάλειμμά του.

Μόλις εννιά λεπτά είχαν περάσει, όταν το αεροπλάνο έπεσε στη σφοδρή
καταιγίδα. Αρχικά οι δύο πιλότοι, David Robert και Pierre-Cedric Bonin, πίστεψαν ότι επρόκειτο για μια απλή καταιγίδα και είπαν στους επιβάτες να μην ανησυχούν. Ενώ όταν η κατάσταση σοβάρεψε τους ζήτησαν να δέσουν τις ζώνες τους. Σύμφωνα με αναφορές, οι δύο άνδρες δεν είχαν αρκετή εμπειρία να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να τη χειριστούν αναλόγως.

Ωστόσο, όταν κάλεσαν τον κυβερνήτη να επιστρέψει επειγόντως στη θέση του, εκείνος άργησε περισσότερο από ένα λεπτό να γυρίσει αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα για το πού βρισκόταν και κυρίως με ποιον (καλύτερα με ποια) την ώρα του διαλείμματός του. Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών, στο αεροπλάνο βρισκόταν και η αεροσυνοδός της εταιρείας που ήταν εκτός υπηρεσίας, Veronique Gaignard. Λέγεται ότι οι δυο τους ήταν μαζί και γι’ αυτό ο Dubois άργησε να επιστρέψει στη θέση του και να αναλάβει το πηδάλιο...

Ο επικεφαλής των ερευνών του δυστυχήματος ανέφερε ότι δεν ασχολούνται με την προσωπική ζωή του πιλότου ούτε η Gaignard ήταν μέρος της έρευνας. Το μαύρο κουτί έδειξε ότι ο Dubois ήταν στο διάλειμμά του, ενώ οι δύο συγκυβερνήτες έμειναν επικεφαλής αλλά αδύναμοι να κρατήσουν στον έλεγχό τους το κλυδωνιζόμενο αεροσκάφος. Απεγνωσμένα κάλεσαν σε βοήθεια τον Dubois, αλλά για λόγους που δεν έχουν ξεκαθαρισθεί εκείνος επέστρεψε σε περισσότερα από ένα λεπτό... Στην πτήση επέβαινε και η σύζυγος του ενός συγκυβερνήτη, του Bonin, η 38χρονη Isabelle, ενώ το ζευγάρι είχε αφήσει τους δύο γιους του πίσω.
Keywords
Τυχαία Θέματα