Πόσον καιρό θα συνεχιστεί ο αργός βασανισμός της Ελλάδας;

22:04 20/2/2012 - Πηγή: 24wro
Πόσον καιρό θα συνεχιστεί ο αργός βασανισμός της Ελλάδας; ...
Αραγε η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία σκοπεύουν πραγματικά να καταστρέψουν αυτή τη χώρα; Πρόκειται περί βανδαλισμού. Δεν θα πρέπει να πούμε επιτέλους κάτι; Τα ερωτήματα αυτά θέτει στους βρετανικούς «Times» με τίτλο «Περιορίστε τα βάναυσα χτυπήματα στην Ελλάδα» ο πρώην βουλευτής των βρετανών Συντηρητικών και νυν αρθρογράφος Μάθιου Πάρις. Παρατηρεί πως στη Βόρεια Ευρώπη έχει αρχίσει μια «άσχημη συζήτηση» για το ελληνικό ζήτημα, γεμάτη υπονοούμενα ότι οι Ελληνες συνολικά είναι πολιτισμικά δυσλειτουργικοί, ότι
αυτό που συμβαίνει τους αξίζει, ότι είναι ανεύθυνοι και γι' αυτό τους αρμόζει ένα καλό μάθημα.

«Οταν κάποιοι αρχίζουν να επικαλούνται τις αμαρτίες ενός ολόκληρου λαού θα πρέπει να σταματήσουμε και να θυμηθούμε μερικές προφανείς αλήθειες», τονίζει ο Πάρις: όπου και αν πήγαν στον κόσμο - από την Αυστραλία έως την Αμερική - οι έλληνες μετανάστες διέπρεψαν με την εργατικότητα και την επιχειρηματικότητά τους. «Οι Ελληνες είναι επιτυχημένοι παντού εκτός από την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά, παρατηρώντας ότι κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά στην εσωτερική πολιτική και τη δομή της εθνικής οικονομίας. «Η πλειονότητα των Ελλήνων είναι τα θύματα, όχι οι αρχιτέκτονες».

Ο Πάρις αναφέρεται σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης με επικεφαλής τους Γερμανούς, που αρχίζει να θυμίζει σχέδιο βασανισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού, κάτι που αποτελεί τεράστια αδικία. «Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου ελάχιστα έθνη έχουν δεχθεί τέτοια βία», παρατηρεί. «Βλέπουμε εικόνες στέρησης και απελπισίας. Είναι πολύ χειρότερο από όσα εμείς οι Βρετανοί έχουμε ζήσει τον τελευταίο αιώνα, σε περιόδους πολέμου. Και η δική μας η δημοκρατία θα κινδύνευε σήμερα εάν έπρεπε να εφαρμόσουμε τα μισά από τα μέτρα που επιβάλλονται στους Ελληνες». Ο αρθρογράφος τονίζει ότι δεν υπερασπίζεται την ελληνική πολιτική διαφθορά, την κρατική ανικανότητα ή τη γραφειοκρατία της χώρας, διαφωνεί όμως ριζικά με την προσπάθεια τέτοια μέτρα να επιβληθούν τόσο γρήγορα και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία. «Η Ευρώπη θα πρέπει να προσέξει την Ελλάδα πολύ περισσότερο», γράφει. «Και η Βρετανία πρέπει να πάρει θέση».
Keywords
Τυχαία Θέματα