Πως ερμηνεύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στην ΝΔ

16:50 3/7/2011 - Πηγή: 24wro
«Η πρώτη έρευνα που δημοσιεύεται μετά τη ψήφιση του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή... αναδεικνύει εμφατικά την ανασφάλεια που νοιώθουν οι Έλληνες πολίτες διαισθανόμενοι τις χειρότερες μέρες που έρχονται. Αναδεικνύεται παράλληλα η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η συμφωνία της πλειοψηφίας με τη στάση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά και
επιβεβαιώνεται το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης», παρατηρεί η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της RASS για Το Παρόν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 69,6% των πολιτών απάντησαν ότι μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος νοιώθουν πιο ανασφαλείς έναντι του 22,3% που απάντησε το αντίθετο, ενώ το 86,3% θεωρεί ότι σε κάθε περίπτωση «μας περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες». Ταυτόχρονα, το 70,9% απάντησε ότι με το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα οδηγηθούμε στο ξεπούλημα της χώρας με μόνο το 24,1% να πιστεύει εναλλακτικά ότι θα επιτευχθεί ανασυγκρότηση της χώρας.
Η Γραμματεία, υπογραμμίζει ακόμη τη βεβαιότητα της πλειονότητας των ερωτηθέντων ότι με τον ανασχηματισμό δεν θα αλλάξει τίποτα και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στις επόμενες εκλογές ενώ επισημαίνει και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, που συνεχώς μοιάζει να κερδίζει πόντους.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα