Πώς απομνημονεύουμε αριθμούς

05:40 29/4/2013 - Πηγή: 24wro


Τηλέφωνα, οδοί, ταχυδρομικοί κώδικες, ημερομηνίες γενεθλίων και...

πολλά ακόμη αριθμητικά δεδομένα απασχολούν καθημερινά το μυαλό μας.

Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές, με τις οποίες ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να απομνημονεύσει με άνεση, μέχρι και 15 ψηφία. Ας δούμε ορισμένες από αυτές τις μεθόδους

Τμηματικά

Το έχετε παρατηρήσει πως σε αριθμούς τηλεφώνων, μπορεί να αναφέρετε διαφορετικά τα ψηφία από άλλους. Όταν υπάρχουν αρκετοί αριθμοί τους τμηματοποιούμε σε ομάδες με μάξιμουμ τέσσερα ψηφία. Απλά φέρτε στο νου σας πως λέτε τον
αριθμό του τηλεφώνου σας όταν σας το ζητούν.

Η τεχνική των στίχων

Οι ομοιοκαταληξίες και τα ποιήματα τείνουν να απομνημονεύονται ευκολότερα στο μυαλό μας. Προσπαθήστε να συνδυάσετε τους αριθμούς με λέξεις που κάνουν ρίμα με την κατάληξή τους (για παράδειγμα εφτά-λεφτά, δύο-πλοίο).

Κάντε τους αριθμούς εικόνα

Υπάρχει η δυνατότητα, αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένη μέθοδος, να συνδυάσουμε το κάθε ψηφίο από το 0 έως το 9, με κάποιο αντικείμενο ή έννοια που σας θυμίζει. Έτσι, μπορούμε να ταυτίσουμε το σχήμα ενός αριθμού με ένα αντικείμενο. Πχ. το 0 (μηδέν) προσομοιάζει με μια μπάλα, και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα

0 = μπάλα

1 = ραβδί

2 = Ζορρό

3 = πιρούνι

4 = ιστιοφόρο

5 = αγκίστρι

6 = βόμβα

7 = λοστός

8 = κλεψύδρα

9 = μουσική νότα

Όταν θα έχετε κάνει κτήμα σας τη συγκεκριμένη τεχνική και θα γνωρίζετε σε τι αντιστοιχεί κάθε αριθμός. Θα μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε τους αριθμούς με τις εικόνες στο μυαλό σας, φτιάχνοντας μια μικρή ιστορία για να ανακαλέσετε τον αριθμό που επιθυμείτε.

Συσχετισμός

Προσπαθήστε να συσχετίσετε τους αριθμούς με δικά σας αριθμητικά δεδομένα που είναι αδύνατο να ξεχάσετε, όπως για παράδειγμα η ημερομηνία γέννησης σας ή τον κωδικό πιν στο κινητό σας.

flowmagazine.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα