Πολιτική ανακωχή λόγω των εορτών

10:52 25/12/2011 - Πηγή: 24wro
Σε ρυθμιστή όλων των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων αναδεικνύεται το πρόγραμμα...
ανταλλαγής ομολόγων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κάτι που εν πολλοίς θα κρίνει και την ακριβή ημερομηνία των εκλογών.

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται αποφασισμένος να κλείσει εδώ και τώρα το PSI προκειμένου να δρομολογηθούν ομαλά οι πολιτικές εξελίξεις: «Με επέλεξαν να βγάλω το φίδι από την τρύπα και μου ζητούν
και τα ρέστα. Ή θα σοβαρευτούμε και θα συμφωνήσουμε σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή ή θα λάβω κι εγώ τις αποφάσεις μου»

Είναι η θέση του κ. Παπαδήμου όπως την εξέφρασε σε συνεργάτες του σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής χωρίς να κρύβει την ενόχλησή του για τις κακοφωνίες εντός της κυβέρνησής του.

Την Τρίτη το μεσημέρι θα γίνει τελικά η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν αποκλείεται στην συνέχεια ο Λ. Παπαδήμος να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

Το θέμα του PSI συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά με τη Λ. Συγγρού να χαρακτηρίζει «θολό» το τοπίο εκτιμώντας ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη χώρα το να μένει ανοιχτό το πρόγραμμα.

Ακριβής χρόνος των εκλογών δεν έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης αλλά στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι οι κάλπες μπορούν να στηθούν κοντά στην αρχική ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου και σε καμία περίπτωση μετά το Πάσχα.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωναν ότι ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη βούλησή του να στηριχθεί η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει το σοβαρό, όπως χαρακτηρίζεται και από τις δυο πλευρές, έργο της.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ με δήλωση του στο «ΘΕΜΑ» επανέρχεται στο θέμα των συντάξεων και υποστηρίζει πως η περικοπή τους είναι οικονομικά ολέθρια.

Οι συντάξεις δεν είναι σπατάλη, είναι ανταπόδοση για τα χρήματα που συνεισέφεραν οι ασφαλισμένοι από δεκαετίες όσο δούλευαν. Οι περικοπές της σπατάλης δεν μπορεί ούτε να ταυτίζονται, ούτε να αγγίζουν καθόλου τις συντάξεις. Στην περίπτωσή μας είχαμε μόνο περικοπές μισθών και συντάξεων. Γι αυτό και η μόνη υπόσχεση που έχω δώσει είναι μόλις αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας να αποκαταστήσω τις χαμηλές συντάξεις από 700 ευρώ και κάτω, όπως και τα πολυτεκνικά επιδόματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μόνο από δικό μας λάθος μπορεί να κινδυνεύσει το PSI» σημείωνε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες αμέσως μετά τη συνάντηση του Μαξίμου όπου σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε στον κ. Παπαδήμο ότι η κυβέρνησή του δεν πρέπει να έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ που χαρακτηρίζει «ελαστική» την ημερομηνία των εκλογών εκτιμά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογές εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου πάρει εδώ και τώρα νέα μέτρα. Σαμαράς και Καρατζαφέρης συμφώνησαν πάντως μιλώντας με τον κ. Παπαδήμο ότι για να αποφεύγονται οι υπουργικές καραμπόλες θα πρέπει να υπάρχει ειλικρι
Keywords
Τυχαία Θέματα