Πόλεμος Χρυσής Αυγής - Δήμου Αθηναίων για τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα

15:15 1/8/2012 - Πηγή: 24wro
Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Χρυσής Αυγής...
Η Χ.Α. από τις 9 το πρωί προχώρησε σε δωρεάν διανομή τροφίμων στην πλατεία Συντάγματος, υπό την παρουσία των βουλευτών του κόμματος. Εν τούτοις, ο Δήμος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν εγκρίνει τη χρήση της κεντρικής πλατείας της πόλης για τέτοιου είδους δράσεις και ως εκ τούτου δεν έδωσε άδεια για την εκδήλωση, αντιπροτείνοντας παράλληλα άλλα σημεία της πόλης. Η ασυμφωνία των δυο πλευρών οδήγησε σε «μάχη
ανακοινώσεων».

«Το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι θέμα δημόσιας επίδειξης. Τα συσσίτια στην κεντρική πλατεία της χώρας μεταφέρουν την εικόνα μιας πόλης σε απόλυτη κατάρρευση», σημείωσε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του γραφείου τύπου του δήμου, Γιώργος Σταματόπουλος, προεξαγγέλοντας τη δημοσιοποίηση σχετικής ανακοίνωσης με σκοπό την αποδοκιμασία των πρακτικών αυθαίρετων καταλήψεων χώρων της πόλης.

Η Χ.Α. όχι μόνο εκτέλεσε κανονικά τη διανομή τροφίμων αλλά προέβη και σε δήλωση μέσω ανακοίνωσης, η οποία κινήθηκε σε πολύ υψηλούς και οξείς τόνους, αφού έγινε λόγος για το «δήμαρχο των λαθρομεταναστών», ο οποίος εξέδωσε «άθλια διαταγή απαγόρευσης της διανομής τροφίμων».
Συγκεκριμένα, η αναλυτική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:

«Ο δήμαρχος των λαθρομεταναστών Καμίνης, κάτοπιν εντολής του πολιτικού του προϊστάμενου κ. Κουβέλη της συγκυβέρνησης του μνημονίου, εξέδωσε μία άθλια διαταγή απαγόρευσης της σημερινής διανομής τροφίμων της Χρυσής Αυγής. Η απάντησή μας δόθηκε μέσα απ' τα στόματα χιλιάδων Ελλήνων που παρέλαβαν σήμερα τόνους ελληνικών τροφίμων δωρεάν και ταυτόχρονα αποδοκίμασαν έντονα τη δημοτική αρχή. Ο συνήγορος του λαθρομετανάστη δεν έχει πρόβλημα όταν ξεφτιλίζεται η ιστορική πόλη των Αθηνών από παρελάσεις ξεβράκωτων και από το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών. Ακόμη πιο θλιβερή ήταν η στάση του Α-50 (αρχηγού της αστυνομίας Παπαγιαννόπουλου) που ενοχλήθηκε από τα οχήματα με τα τρόφιμα, δεν ενοχλείται όμως από τα χιλιάδες κλεμμένα καροτσάκια των Πακιστανών. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να γράφει τις "απαγορεύσεις" των κάθε λογής καμίνηδων, εκεί που γράφει ο ελληνικός λαός ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας».
newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα