Ποια ταινία θα κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα;

15:30 22/5/2011 - Πηγή: 24wro
Απόψε το βράδυ θα μάθουμε ποια θα είναι η ταινία που θα κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες...

Θα είναι αυτή την οποία υποδέχθηκε το κοινό με χειροκροτήματα, αλλά και αποδοκιμασίες (Tree of Life); Θα είναι η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ (La Piel que Habito); Η θα είναι η ταινία του Λαρς Φον Τρίερ που προκάλεσε συζητήσεις στις Κάννες (Melancholia); Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως μπορεί να είναι η ταινία-ύμνος στο βουβό σινεμά (The Artist).

Η πρόβλεψη για τον νικητή του Φεστιβάλ των Καννών ήταν πάντα δύσκολη. Κι αυτό
γιατί η επιλογή του Χρυσού Φοίνικα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Ανάμεσα στα φαβορί ήταν το Melancholia του Λαρς Φον Τρίερ, το οποίο σε γενικές γραμμές άρεσε. Οι δηλώσεις όμως του σκηνοθέτη στη συνέντευξη Τύπου και το παρασκήνιο που αυτές δημιούργησαν προκαλούν ερωτηματικά.

Το Δέντρο της Ζωής του Τέρενς Μάλικ άφησε αμήχανους τους κριτικούς, ενώ αρκετοί παραδέχτηκαν πως δεν κατάλαβαν ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Η ταινία συγκέντρωσε χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες κατά τη δημοσιογραφική προβολή, αλλά σε γενικές γραμμές όλοι μίλησαν με θετικά σχόλια για τις εντυπωσιακές εικόνες του.

Το La Piel Que Habito του Πέδρο Αλμοδόβαρ άρεσε, όπως και το Drive του Νίκολας Γουίντιν Ρεφν. Πάντως το ότι οι ταινίες ανήκουν σε συγκεκριμένα είδη (θρίλερ το πρώτο, περιπέτεια το δεύτερο) δεν βοηθάει ενδεχόμενη διάκρισή τους.

Το We Need To Talk About Kevin συγκέντρωσε θετικά σχόλια για την ερμηνεία της Τίλντα Σουίντον, αλλά είναι δύσκολο αυτή να «σηκώσει» έναν ολόκληρο Χρυσό Φοίνικα, ενώ το This Must Be the Place του Πάολο Σορεντίνο απέσπασε τόσο θετικά, όσο και κοροϊδευτικά σχόλια. Το Habemus Papam θεωρήθηκε ανάλαφρο, αλλά είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα.

Οι αδελφοί Νταρντέν έκαναν μια καλή ταινία, ωστόσο έχουν κερδίσει ήδη δύο φορές το βραβείο και θεωρείται μάλλον δύσκολο να το κερδίσουν και τρίτη φορά.

Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάει κανείς τον Άκι Καουρισμάκι και το Le Havre που μιλά για ένα «καυτό» θέμα: εκείνο της μετανάστευσης.

Μεγάλο φαβορί είναι το The Artist, που αποτελεί έναν φόρο-τιμής στο βουβό σινεμά και κυριολεκτικά ενθουσίασε όταν προβλήθηκε. Η ταινία του Μισέλ Αζαναβίσιους βρέθηκε από εκτός συναγωνισμού να προβάλλεται στο διαγωνιστικό και δεν αποκλείεται να φύγει και με το μεγάλο βραβείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα