Πνίγηκε η Αττική από την νεροποντή

08:07 7/2/2012 - Πηγή: 24wro
Στον ύπνο έπιασε η ξαφνική καταρρακτώδης βροχή το βράδυ της Δευτέρας χιλιάδες Αθηναίους...
που κινούνταν στους δρόμους, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν για ακόμα μία φορά δρόμοι και πολλές περιοχές να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής πήρε κυριολεκτικά «φωτιά» από εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Η βροχή συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, όπως και οι δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύσει. Η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε από τα νότια
προάστια ενώ σταδιακά μεταφέρθηκε προς τα βόρεια.

Κλειστή παρέμεινε για αρκετές ώρες η Πειραιώς, από Χαμοστέρνας μέχρι Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στην Β.Σοφίας σε άνοδο και κάθοδο, στην Β. Κωνσταντίνου και Αμαλίας, στην Λ.Κηφισίας στην άνοδο, στην Αθηνών - Λαμίας, αλλά και σε Μεσογείων, Αλεξάνδρας και Πατησίων.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Λόγω της κατολίσθησης διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθιου Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού

Η σοβαρή επιδείνωση του καιρού «χτύπησε» πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο. Σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου. Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο, Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.

Παράλληλα, θα υπάρχει υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που έγινε στο Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων νομού Έβρου στην Ορεστιάδα.

Στην ενδεχόμενη εκκένωση αποφασίστηκε να συμμετέχουν οχήματα των δήμων, του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις περιοχές αυτές θα υπάρχει και έντονη παρουσία του στρατού και της ΕΜΑΚ-Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδων διάσωσης εθελοντών για συνδρομή.

Παραπάνω από 200 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στην Τρίπολη για απάντληση υδάτων, 90 στην Ξάνθη, 50 στην Κομοτηνή και 450 στον Πύργο Ηλείας.

Στην Πάτρα πάνω απο 30 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη για αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω του δυνατού αέρα, ξήλωμα πινακίδων και σοβάδων καθώς και αντλήσεις νερών απο κτίρια. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την ξαφνική θεομηνία.

Δυνατοί άνεμοι, τεράστια κύματα, ζημιές σε καΐκια, σπασμένα δέντρα είναι μόνο λίγα απο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Παράλιο Αστρος στην Αρκαδία.

Αποκλεισμένα την ίδια ώρα λόγω της υψηλής στάθμης των νερών στους
Keywords
Τυχαία Θέματα