Πλήρης θα είναι η έρευνα για την έκρηξη της ναυτικής βάσης

12:06 12/7/2011 - Πηγή: 24wro
Η έρευνα που θα διεξαχθεί για τη φονική έκρηξη...
στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς θα είναι πλήρης και θα καλύψει όλες τις πτυχές, δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Ανέφερε ότι μέσα από την έρευνα θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, όπως γιατί παρά τις προειδοποιήσεις δεν μετακινήθηκαν
ή δεν καταστράφηκαν τα πυρομαχικά, γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη οι εκθέσεις που είχαν υποβληθεί κ.ά.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, πρόσθεσε.
Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η αποσπασματική διαρροή συγκεκριμένων εγγράφων από διάφορες συσκέψεις μόνο σύγχυση προκαλούν και σημείωσε ότι το όλο θέμα πολιτικοποιήθηκε με λάθος τρόπο, επικρίνοντας ορισμένους οι οποίοι, όπως ανέφερε, σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις και παρουσιάζονται ως δικαστές και βγάζουν και αποφάσεις.
Απέρριψε επικρίσεις, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε μεταφορά των πυρομαχικών σε άλλη χώρα και ειδικά στη Γερμανία.
«Είχαμε εντατικές επαφές και διαβουλεύσεις και καταβάλαμε συνεχείς προσπάθειες για μεταφορά του υλικού σε ξένη χώρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα» τόνισε.
Για τη Γερμανία, είπε, ότι είχε ζητηθεί εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά ουδέποτε δόθηκε απάντηση, ενώ για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπέβαλαν πρόταση.
Τέλος ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε χειρισθεί με το σωστό τρόπο το θέμα της κατάσχεσης του φορτίου και πήρε τα εύσημα από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα