Πλημμύρισε η Λάρνακα

18:52 19/12/2012 - Πηγή: 24wro
Οι καταρρακτώδης βροχές που έπεσαν στις επαρχίες Λάρνακας ...
και Αμμοχώστου την Τρίτη το βράδυ και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, προκάλεσαν...
πολλά προβλήματα πλημμυρών και παγιδευμένων οδηγών στους πλημμυρισμένους αυτοκινητόδρομους των πόλεων και των κοινοτήτων.

Ιδιαίτερα σοβαρή ήταν και η κατάσταση στην ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου, στην οποία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμμοχώστου ανταποκρίθηκε σε 17 κλήσεις το βράδυ της Τρίτης και 4 κλήσεις το πρωί της Τετάρτης.

Στις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης, ζεύγος ηλικιωμένων μονίμων κατοίκων Κύπρου,
εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο τους στη Λεωφόρο Πρωταρά. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην σκηνή έφθασαν περιπολικά της Αστυνομίας Παραλιμνίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεργείο του Δήμου Παραλιμνίου. Τα νερά της βροχής κάλυψαν μια απόσταση 100 μέτρων με το ύψος των νερών να φθάνει το μισό μέτρο. Μετά από μεγάλη προσπάθεια απεγκλωβίστηκαν οι δυο ηλικιωμένοι και άρχισε αμέσως ο καθαρισμός των φρεατίων, προκειμένου να απομακρυνθεί το νερό το οποίο σκέπασε την παραλιακή λεωφόρο.

Στην Λάρνακα, η βροχόπτωση δημιούργησε και πάλι τα γνωστά προβλήματα στους δρόμους της ανατολικής πόλης, στα γνωστά ευπαθή σημεία, τα οποία πλημμυρίζουν σχεδόν κάθε φορά που παρατηρείται μεγάλη βροχόπτωση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας, δεν δέχθηκε κλήσεις για την παροχή βοήθειας σε πλημμυροπαθείς και ίσως αυτό να οφείλεται στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κεντρικού Αποχετευτικού Συστήματος, το οποίο εργάστηκε και πάλι επιτυχώς στα σημεία τα οποία λειτουργεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα