Πιλάβιος: Η UEFA αποφασίζει

16:17 7/7/2011 - Πηγή: 24wro
Η UEFA θα αποφασίσει για το αν οι ομάδες που εμπλέκονται στο θέμα των στημένων αγώνων θα αγωνιστούν στις διοργανώσεις... της ή όχι, σύμφωνα με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε για την υπόθεση των στημένων, αναφέρθηκε στην περίπτωση του ΟΦΗ, ενώ ασχολήθηκε και με τις αδειοδοτήσεις.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, στον Sentra 103.3, μίλησε για
την δικαίωση του ΟΦΗ: «Το ότι ο ΟΦΗ πρέπει να αγωνιστεί χωρίς κριτήρια, ήταν μια απόφαση σε συνεργασία με την UEFA. Εμείς είμαστε πιο αυστηροί. Κόλαφος θα ήταν αν ήμασταν πιο χαλαροί από ό,τι έπρεπε. Δεν έχω διαβάσει την απόφαση που λέει για νέα σύνθεση. Είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτά που μου λέτε. Έχετε ακούσει ποτέ να σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις; Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθείτε κάθε χρόνο. Όλα έγιναν δια μέσου δικαστικών οδών. Δεν κάναμε εμείς καμία ιστορία. Ο κ. Ινφαντίνο ήρθε εδώ γιατί ήθελε να δει τι γίνεται. Δεν μπορεί να του το απαγορεύσει κανείς. Τον Ιανουάριο στη συνέντευξη Τύπου είχα πει πως πρέπει να είναι άλλα τα κριτήρια. Όμως, η ομοσπονδία δεν μπορεί να παρέμβει σε απόφαση μέλους του που είναι νόμιμη. Η πρώτη που έπρεπε να ενεργήσει για το θέμα των πολιτικών δικαστηρίων ήταν η Football League και όχι η ΕΠΟ».
«Μου κάνετε ερωτήσεις που δεν τις καταλαβαίνω... Ο καθένας μπορεί να προσφύγει όπου θέλει και τα όργανα αποφασίζουν», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ σε ερώτημα για την προσφυγή του Ηρακλή στο CAS, για να αναφερθεί στο κλείσιμο των γραφείων της ΕΠΟ: «Λύθηκαν πολλά προβλήματα. Ένα παράδειγμα είναι η συνδρομή της πολιτείας για τις πλαστές ενημερότητες. Δεν ξέρω αν αποδείχθηκε σημαντική. Ήταν μια σημειολογική κίνηση. Ένα μήνυμα. Ήταν μια κραυγή αγωνίας. Υπήρχαν πράγματα και έπρεπε να λειτουργήσει η ομοσπονδία. Τα θέματα μπήκαν σε έναν δρόμο. Προκηρύξαμε νέα συνέλευση για τις 22 Ιουλίου. Όλο το ποδόσφαιρο μαζί ζήτησε από την πολιτεία τρία πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι όταν κάποιος μπαίνει στο γήπεδο δεν μπορεί να τον ελέγχει η ίδια η ΠΑΕ; Πάντα το μπαλάκι πηγαίνει από τον έναν στον άλλο, οπότε δεν βρίσκεται λύση. Τώρα, λέμε παίρνουμε εμείς την ευθύνη 100%».
Γιατί όμως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι αδειοδοτήσεις; «Τα μέλη του δικού μου συμβουλίου δεν μου το ζήτησε ποτέ! Η Βουλή το ζήτησε, αλλά οι φάκελοι δεν μπορούν να δοθούν λόγω εμπιστευτικότητας. Δεν είχα αντίρρηση, αλλά έπρεπε να σβηστούν όλα τα προσωπικά δεδομένα. Το θεωρείτε εσείς αυτό; Έχω υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας. Ο κ. Καλογιάννης έκανε μία πρόταση. Αδειοδότηση να την κάνουν οι Λίγκες. Ας τις κάνουν. Εκτός από τις πέντε ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Είχα πει στη Λίγκα αν θέλουν να τα δείξουμε. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Σε κάθε προσωπική επίθεση που μου κάνουν, δεν μπορώ να παραβαίνω τους κανονισμούς. Αν η κοινωνία θέλει και εγώ δεν έχω νομικό πρόβλημα, ας τα πάρουν. Είναι επικοινωνιακά παιχνίδια αυτά. Πάνε να γίνουν πλέι οφ στη Β εθνική. Αν θέλει ο κόσμος να γίνει επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
Θα θέλατε να είστε ποδοσφαιριστής κ
Keywords
Τυχαία Θέματα