Πιλάβιος: Ευθύνη έχουν όλοι

12:46 2/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μόνο τις ευθύνες δεν ανέλαβε, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Σοφοκλής Πιλάβιος...
μετά την συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Νικητιάδη και τον Πάνο Μπιτσαξή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρότεινε δραστικές, σύμφωνα με τον ίδιο, λύσεις, αφού ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον ΓΓΑ, ν’ απαγορευτούν οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά, να υπάρχει κοινή υποτροπή (και όχι να διαχωρίζονται σε ευρείας και εκταταμένα) σε ό, τι αφορά στα επεισόδια
και να υπάρξουν αυτοματισμοί για τη διακοπή ενός αγώνα. Αναφορικά με τις ευθύνες που αναλογούν στον ίδιο και στην ΕΠΟ, ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε ότι θα πρέπει να ψάξουμε την υπευθυνότητα της ΕΠΟ, αλλά να αποδοθούν ευθύνες και σε άλλα μέρη…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σοφοκλής Πιλάβιος: «Για τις αποφάσεις της Πολιτείας, θα σας πουν οι αρμόδιοι. Από την πλευρά μας μπορούμε να δεσμευτούμε για τρία πράγματα.

Κατ’ αρχήν, να φύγουν οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά από τα γήπεδα.

Δεύτερον, για τα εκτεταμένα και τα ευρείας κλίμακας επεισόδια να υπάρχει μια κοινή υποτροπή.

Τρίτον, να υπάρχουν αυτοματισμοί, δηλαδή να διακόπτεται το παιχνίδι αυτόματα αν υπάρχουν επεισόδια».

Σε ερώτηση για τις ευθύνες τις ΕΠΟ, είπε:

«Να βρούμε την υπευθυνότητα της ΕΠΟ να την ακούσουμε, αλλά να αποδώσουμε και ευθύνες και σε άλλα μέρη και όχι μόνο την ΕΠΟ».

Για το ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να διοργανώσει τελικό:

«Η θέση ης ΕΠΟ είναι να γίνεται μια μεγάλη σύσκεψη με την Αστυνομία, τις δύο ομάδες και τους υπεύθυνους του σταδίου. Αυτό που μπορεί να κάνει η ΕΠΟ είναι να προτείνει σύμφωνα με την εμπειρία της μέτρα. Από εκεί και πέρα δεν είναι η ΕΠΟ αστυνομική δύναμη. Ευθύνη έχουν όλοι για όσα έγιναν, ο καθένας από το μετερίζι του. Σας έχω πει επανειλημμένως το εξής. Πρέπει να υπάρχει βούληση όλων για να πετύχουμε κάτι. Να πάτε στον κάθε φορέα να τον ρωτήσετε όπως ρωτάτε εμένα αν υπάρχει βούληση να γίνουν αυτά. Ρωτήστε τον κάθε αρμόδιο για τις ευθύνες που τους καταλογίζονται».

Για τις κάμερες ασφαλείας:

«Οι κάμερες ασφαλείας λειτούργησαν και περιμένουμε να δούμε αν θα αξιοποιηθούν. Εκτός αν νομίζετε ότι κι αυτές τις αξιοποιεί η ΕΠΟ».

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα