ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

22:43 2/4/2012 - Πηγή: 24wro
Τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη...
θέτουν ως όρο οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι, προκειμένου να υποστηρίξουν τη συνθήκη δημοσιονομικής πειθαρχίας που προωθεί η Ανγκελα Μέρκελ. «Η Γερμανία δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει σαν ένα νησί των ευλογημένων, περικυκλωμένη από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που είναι βυθισμένες στην ύφεση ή στη μηδενική ανάπτυξη», δήλωσε ο...

Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η στήριξη τόσο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όσο και των Πρασίνων, είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 2/3 των εδρών της Βουλής που χρειάζεται για την επικύρωση της δημοσιονομικής συμφωνίας και γι' αυτό κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο, επέμειναν σε παραχωρήσεις εκ μέρους της Καγκελαρίου Μέρκελ και ζήτησαν να μεταφερθεί για αργότερα η ψηφοφορία.
Ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Εξωτερικών Στάινμαγιερ τόνισε ότι «γνωρίζουμε πως τα χρέη που έχουν σήμερα οι άλλες χώρες είναι τα αυριανά μας προβλήματα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χειροτερέψει η κατάσταση για όλους τους άλλους στην Ευρώπη ενώ εμείς είμαστε μια χαρά... Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια Ευρώπη στην οποία ένας στους δύο νέους είναι άνεργος». Εκτός από τη δράση για την οικονομική ανάπτυξη οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι θέλουν να πιέσει η Γερμανία για την επιβολή φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ακόμα και χωρίς τη συναίνεση και των 27 εταίρων, επειδή η Βρετανία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της, ή ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των 17 της ευρωζώνης καθώς η Ολλανδία αντιτίθεται σφόδρα. Ζήτησαν επίσης να αναβληθεί η τελική ψηφοφορία για το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Μπούντεσταγκ - η οποία προβλέπεται για το τέλος Μαΐου - έως τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο, με την ελπίδα ότι θα λάβουν υποστήριξη για μέτρα ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας από την εκλογή μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης στη Γαλλία.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυξάνουν την πίεση στην Ανγκελα Μέρκελ ενόψει δύο εκλογών σε γερμανικά κρατίδια τον Μάιο, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν όπου οι Χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου βλέπουν τα ποσοστά τους να πέφτουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα