Πέντε εναλλακτικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε τον πόνο

04:26 7/12/2011 - Πηγή: 24wro

Αν η χρήση φαρμάκων δεν είναι δυνατή μπορείτε πάντα να καταφύγετε και σε άλλες μορφές απαλοιφής του πόνου...

Βελονισμός
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει παραπάνω από 30 νοσήματα που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση τους, αλλά γενικά χρησιμοποιείται εναντίον των χρόνιων παθήσεων.
Ο βελονισμός στην ασιατική φιλοσοφία σχετίζεται με την ενέργεια, αλλά η ιατρική υποστηρίζει ότι ο λόγος που δουλεύει ενάντια στον πόνο είναι γιατί απελευθερώνει ενδορφίνες. Αν πάσχετε από πονοκεφάλους, πόνους στη μέση και οστεοαρθρίτιδα μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσετε και το βελονισμό.

Χειροπράκτες και μασάζ
Η συγκεκριμένη εναλλακτική μέθοδος ενδείκνυται για μυοσκελετικούς πόνους και οι μαρτυρίες των παθούντων το αποδεικνύουν. Αυχενικό σύνδρομο και πόνοι στη μέση μπορούν να μειωθούν σημαντικά αν πάτε σε ένα χειροπράκτη ή κάνετε μασάζ με ένα επαγγελματία.

Ρέικι και διαλογισμός
Αυτές οι θεραπείες που βασίζονται στις ενέργειες μπορούν να δράσουν ενάντια σε διαφόρων ειδών πόνους, αλλά η αποτελεσματικότητα τους δεν αποδεικνύεται επιστημονικά.

Δίαιτα για να ανακούφιση από τον πόνο
Φαγητά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πόνου από αρρώστιες όπως οστεοαρθρίτιδα.

Βοτανοθεραπεία
Ο γιατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει για τη δράση των βοτάνων και ποια ενδείκνυνται για την πάθηση που σας βασανίζει. Μη φοβάστε να ρωτήσετε.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα