Πέφτουν οι τιμές των αυτοκινήτων με κατάργηση του τέλους ταξινόμησης;

16:16 20/9/2011 - Πηγή: 24wro
Έντονο παρασκήνιο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία των υπουργείων, αφού, εκτός... από τα καθημερινά θέματα με την τρόικα, υπάρχουν και άλλα, που πρέπει να «τρέξουν», προκειμένου να μείνει ζωντανή (όσο το δυνατόν) η αγορά.

Σύμφωνα με  πληροφορίες , η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων από την πλευρά του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) και βλέπει με καλό μάτι η κυβέρνηση αφορά στην κατάργηση πλήρως του τέλους ταξινόμησης,
ενός επιπλέον φόρου που επιβαρύνει σημαντικά την τελική αξία ενός αυτοκινήτου. Μία τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε μείωση στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων και με αυτό τον τρόπο θα «ζεσταθεί» κάπως ο συγκεκριμένος κλάδος, ο οποίος έχει καταρρεύσει και απασχολεί σχεδόν 80.000 εργαζομένους.

Να τονίσουμε ότι το αυτοκίνητο σήμερα επιβαρύνεται με Φ.Π.Α., τέλος ταξινόμησης, πρόσφατα φόρο πολυτελείας, ενώ, για τη χρήση του, το κόστος έχει ανέβει κατακόρυφα, εξαιτίας των τελών κυκλοφορίας, των ασφαλίστρων, των καυσίμων κ.λπ.. Η πτώση από την αρχή του έτους και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχει ξεπεράσει το 38%, σε σύγκριση με το 2010, ενώ στην περίπτωση που κάνουμε τη σύγκριση με προηγούμενες χρονιές το νούμερο αυτό κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70%. Ενδεικτικά, για ένα αυτοκίνητο με κινητήρα 1.200 κ.εκ. το τέλος ταξινόμησης κυμαίνεται κοντά στα 800-1.000 ευρώ, για ένα 1600άρη πάει στα 1.500 ευρώ, ενώ για περισσότερα κυβικά το νούμερο αυτό ανεβαίνει κατακόρυφα.
Keywords
Τυχαία Θέματα