ΠΑΣΟΚ: Να επανεξεταστεί η νομοθεσία για τους βιαστές

16:39 28/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την δολοφονία της 34χρονης κοπέλας στην Ξάνθη...
υπογραμμίζει την ανάγκη να επανεξεταστεί η νομοθεσία, που αφορά στις υποθέσεις βιασμών και σε όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη θλίψη
του και τον αποτροπιασμό του για το βασανισμό και τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας στην Ξάνθη.

Το βεβαρημένο παρελθόν του νεαρού δράστη, που είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού και τελικώς αφέθηκε ελεύθερος, πρέπει να αποτελέσει αφορμή ώστε να επανεξεταστεί η νομοθεσία, που αφορά στις υποθέσεις βιασμών και σε όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Ταυτόχρονα απαιτείται η ανάπτυξη κατάλληλων κοινωνικών δομών με στόχο την πρόληψη και προστασία της κοινωνίας από ανάλογα φαινόμενα, αλλά και από τον κοινωνικό ρατσισμό και τον εκφασισμό που αναδεικνύεται και πάλι, με αφορμή την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Η γυναίκα, όπως αποδεικνύεται δυστυχώς για μια ακομη φορά, είναι μια από τις ευάλωτες ομάδες που γίνονται ευκολότερα θύματα βιας, εγκληματικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει και θα εντείνει τις δράσεις του για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αλλά και θα πιέζει με συγκεκριμένες προτάσεις την πολιτεία για την λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζουν δραστικά ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας".

enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα