ΠΑΣΟΚ: Απέχουν λοχαγοί – Προαναγγέλουν άλλο κόμμα!

09:22 10/3/2012 - Πηγή: 24wro
Oι λεγόμενοι λοχαγοί, μαζί με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν ότι δεν συμμετέχουν...
στην Εθνική Συνδιάσκεψη και δεν ψηφίζουν για νέο Πρόεδρο του Κινήματος. Ευθύνες ρίχνουν στον Γ.Παπανδρέου και σε όσους εσιώπησαν.

Πρόκειται για τους Στέφανο Μανίκα ( τ. υπουργό), Γιώργο Θωμά (τ. υφυπουργό), Φρ. Παπαδέλη ( τ. υφυπουργό), Βασ. Μαλέσιο (τ. υφυπουργό), Γ. Νικολάου (τ. Γεν.
Γραμματέα), Δήμο Δασκαλάκη ( τ. Γεν. Γραμματέα), Μηνά Σταυρακάκη (τ. βουλευτή και τ. Γεν. Γραμματέα), Κ. Καραγιαννάκη, Βασ. Κόκκα, Μαν. Κρητικό και Τάκη Σκαρτσολιά.

Οι «11″, πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη ή στενοί συνεργάτες των κυβερνήσεων Σημίτη, προαναγγέλλουν συμμετοχή σε νέο πολιτικό φορέα αφού στο κείμενο που εξέδωσαν αναφέρουν: «Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια στη συνδιάσκεψη. H επιλογή μας αυτή συνοδεύεται από οδύνη και λύπη, αλλά την ενδυναμώνει η ισχυρή βούληση να εργασθούμε για την υγιή ανασύνθεση της παράταξης, για μια ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ».

Και καταλήγει ως εξής: «Είμαστε βέβαιοι ότι στο άμεσο μέλλον θα συναντηθούμε με όσους συνεχίζουν να αγωνιούν και να προβληματίζονται. Οι σχολάζουσες δυνάμεις της πατρίδας, διαθέτουν ικανό και επαρκές μέρισμα και στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα ανοίγει ένας νέος διάλογος. Για την Ευρώπη που ανήκουμε, θέλουμε και επιδιώκουμε. Για την σύγχρονη, ανταγωνιστική, ασφαλή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Για την Ελλάδα των Νέων Ανθρώπων
Η νέα εποχή θα αναδείξει νέες συλλογικότητες, θα απαιτήσει νέες δράσεις, θα επιβάλει νέα πολιτικά σχήματα, νέες πολιτικές διαδρομές, νέες συμφωνίες. ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ».

Σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Η ευθύνη βαρύνει κυρίως τον κ. Παπανδρέου. Βαρύνει, όμως, και όλους όσοι από προσωπικές σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες ή ματαιοδοξίες, σιώπησαν, ανέχθηκαν και στήριξαν την «άκρα του τάφου σιωπή». Έγκαιρα επισημάναμε ότι το ΠΑΣΟΚ μετεβλήθη σε άδειο σακί. Πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά. Ο ελάχιστος χρόνος που υπήρχε για την πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ σπαταλήθηκε σε ανούσιες, φαιδρές και ακραίας γελοιότητας δικαιολογίες, με προφανή σκοπό να διασωθούν κενές περιεχομένου προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα