Παροπλισμός λόγω... ευσυνειδησίας

11:43 27/8/2012 - Πηγή: 24wro
Αν και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιβεβαιώνει επίσημα την πληροφορία, ο ίδιος ο υπουργός ήταν αυτός που παρενέβη ώστε να επανεξεταστεί η απόσπαση...
Ηταν έτοιμοι να αποσπάσουν τον αστυνομικό διευθυντή της Υδρας, που πρωτοστάτησε στους ελέγχους κατά των φοροφυγάδων στο νησί. Δέκα μέρες μετά τα γεγονότα που έφεραν τη χώρα στην πρώτη θέση της αρνητικής δημοσιότητας διεθνώς αλλά και λίγες μέρες πριν από τη συνταξιοδότησή του, ο αστυνομικός διευθυντής, Γιώργος Ζώτας, ειδοποιήθηκε να εγκαταλείψει το νησί
για... να ενισχύσει τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Η απόσπαση ανακλήθηκε κυριολεκτικά στο... παρά πέντε, πριν ξαναβρεθούμε στο μάτι του κυκλώνα για την ανεξήγητη αυτή απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Ζώτας ήταν ο αστυνομικός που παρενέβη για την προστασία του κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας, όταν σε έλεγχο που επιχείρησε να διενεργήσει στην Υδρα δέχθηκε την επίθεση μερίδας πολιτών του νησιού.

«Πολιορκία»
Μετά τη φασαρία στην ταβέρνα «Ψαροπούλα», ο αστυνομικός διευθυντής φιλοξένησε τους συναδέλφους του από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης και υποστήριξε όσο κανείς το έργο τους κατά της φοροδιαφυγής.

Μάλιστα, υπέστη κι αυτός τις συνέπειες τόσο της... πολιορκίας του Τμήματος όσο και της ολιγόωρης διακοπής του ρεύματος που άγνωστοι προκάλεσαν σε αυτό.

Μόλις εννέα μέρες μετά ήρθε η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας για απόσπασή του. Οσοι το έμαθαν, εξέλαβαν την εντολή του υπηρεσιακού συμβουλίου ως «πρωτοφανή, αφού δικαιώνει την ανομία και τους υπερασπιστές της φοροδιαφυγής».

Ο ντόρος που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να ανακληθεί προσωρινά η απόφαση, ώστε να επανεξεταστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Δημόσιας Τάξης για να ανακληθεί η εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, το υπουργείο δεν επιβεβαιώνει επίσημα αυτή την εκδοχή, τονίζοντας ωστόσο ότι ο Νίκος Δένδιας ήταν ενήμερος για την ανάκληση της απόσπασης.

Ερωτηματικά
Μάχιμος οδηγείται σε γραφείο

Φύλλο πορείας για μετάθεση σε... γραφείο πήρε και ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών, υποδιευθυντής Γιώργος Καστάνης, που επί 27 χρόνια υπηρετεί στη δύσκολη και επικίνδυνη αυτή υπηρεσία,. Το γεγονός ότι η νέα του θέση προϋποθέτει βαθμό -μόλις- υπαστυνόμου, αλλά και ότι πάει χαμένη η πολύχρονη πείρα του Καστάνη σε μια νευραλγική υπηρεσία, δημιουργεί ερωτήματα σε σχέση με τα αίτια αλλά και τη σκοπιμότητα της επιλογής.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα