Παρατάει το κόμμα του ο Σίλβιο

21:48 1/11/2012 - Πηγή: 24wro
«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι διατεθειμένος πλέον να συνεισφέρει άλλα χρήματα για το κόμμα του, τον Λαό της Ελευθερίας, που αυτή την...
στιγμή έχει βρεθεί να έχει σχεδόν άδεια ταμεία», μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση RAI.

Να σημειωθεί ότι για την διενέργεια των εσωτερικών εκλογών με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροδεξιάς θα χρειαστεί ένα ποσό που ανέρχεται σε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, όπως φέρεται να έχει υπολογίσει ο Ρόκο Κρίμι, ταμίας του Λαού της Ελευθερίας.

Μετά όμως από τα
πρόσφατα σκάνδαλα υπεξαιρέσεων και σπατάλης στην τοπική αυτοδιοίκηση, η δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων περιορίστηκε, ενώ, παράλληλα πολλοί βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι «ξεχνούν» να προσφέρουν την μηνιαία συμβολή τους.

«Ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην Κένυα για διακοπές» και «δεν θέλει, πλέον, να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά το κόμμα που ίδρυσε, το 1994, ως Forza Italia και το οποίο μετέτρεψε, πριν τέσσερα χρόνια, σε Λαό της Ελευθερίας», ανέφερε το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης (RAI Tre).

O επικρατέστερος διάδοχος του «Καβαλιέρε» θεωρείται ο νυν γραμματέας του Popolo della Libertà ( PDL), Αντζελίνο Αλφάνο, 42 ετών.

enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα