Πάνω από τα τηλέφωνα για μία θέση στην κυβέρνηση

08:46 11/11/2011 - Πηγή: 24wro
Με... ανοιχτά τα τηλέφωνα κοιμήθηκαν χθες, πρώην και μελλοντικοί υπουργοί, περιμένοντας...
την κλήση που θα τους άνοιγε ή θα τους έκλεινε τον δρόμο για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση στις 2 σήμερα το μεσημέρι. Και αυτό διότι, παρά τον «άσπρο καπνό» που βγήκε χθες από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου χρίστηκε πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος,
20 μέτρα μακριά, το Μέγαρο Μαξίμου -όπου συναντήθηκαν ώρες αργότερα εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση- έμεινε ...άκαπνο, με αποτέλεσμα να αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Τα τηλέφωνα δεν χτύπησαν χθες ούτε για τους ήδη υπουργούς, με εξαίρεση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ειδοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα τόσο από τον απερχόμενο όσο και από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό -Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο αντίστοιχα- ότι παραμένει σταθερός στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Χωρίς να έχουν την ίδια μεταχείριση, μιας και τα υπόλοιπα μέλη της πρώην κυβέρνησης θα ειδοποιούνταν μόνο στην περίπτωση αποχώρησης ή μετακίνησης από το υπουργείο τους, στη θέση τους φέρονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ να παραμένουν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, αφού το όνομα του Δημήτριου Παντερμαλή φέρεται να εγκαταλείφθηκε νωρίς. Της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου πρωθυπουργού θα είναι -ως αναμενόταν- ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, με το όνομα που ακουγόταν χθες περισσότερο να είναι εκείνο του δημοσιογράφου Παντελή Καψή, αφήνοντας χωρίς χαρτοφυλάκιο τον Ηλία Μόσιαλο, ενώ παραπάνω από βέβαιο θεωρείται ότι εκτός κυβέρνησης θα μείνει και ο Θόδωρος Πάγκαλος που έφυγε για την Κίνα ως αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και γύρισε ως... βουλευτής Αττικής.

Κανένα τηλεφώνημα δεν είχε γίνει μέχρι αργά χθες το βράδυ στον Πάνο Μπεγλίτη, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ο ίδιος υποστήριζε, παρότι φήμες τον ήθελαν να έχει δεχθεί και να έχει απορρίψει θέση Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης. Το τηλέφωνο πάντως, δεν είχε χτυπήσει ούτε στο γραφείο του Γιάννη Ραγκούση, ή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφήνοντάς τους μετέωρους να ...περιμένουν, ενώ εντός της κυβέρνησης φερόταν να μένει -άγνωστο όμως σε ποια θέση- ο Χρήστος Παπουτσής και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Αντιθέτως, σίγουρη θεωρείτο η απομάκρυνση του Χάρη Καστανίδη από το υπουργείο Εσωτερικών και του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου από το Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, κανείς δεν ήταν σε θέση να πει τι θα γινόταν με την πλειάδα υφυπουργών του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς από την μία υπήρχε η εκτίμηση ότι το νέο σχήμα θα έπρεπε να είναι πιο μικρό και άρα πιο... ευέλικτο και από την άλλη θεωρείτο άσκοπο να γίνουν τόσες αλλαγές σε μία «μεταβατική» κυβέρνηση, μικρή σε διάρκεια και με συγκεκριμένο σκοπό.

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Η σύνθεση της κυβέρνησης δεν είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί το ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα, το θέμα ηγεσίας του κόμματος
Keywords
Τυχαία Θέματα