Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης στα λιμάνια

22:53 23/11/2011 - Πηγή: 24wro
Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν... σήμερα οι λιμενεργάτες, από τις 07:00 το πρωί έως τις 10:00, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης βρέθηκαν, από το πρωί, στο πρώτο λιμάνι, εκτός από την αντιπροσωπεία από το IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) συνδικαλιστές από τα λιμάνια της Αμβέρσας, της Ισπανίας (Βαρκελώνη, Μπιλμπάο και Λας
Πάλμας), της Γαλλίας (Χάβρη και Μασσαλία), της Μάλτας, τη Κύπρου ενώ της Πορτογαλίας δεν ήρθαν λόγω αυριανής 24ωρης απεργίας.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), των Λιμενεργατών και της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (International Dockworkers Council-IDC) συναντήθηκαν το πρωί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Ο υπουργός άκουσε τα αιτήματά τους και τους είπε ότι μόλις ενημερωθεί θα τους απαντήσει.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος κατήγγειλε την «καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων» στην προβλήτα ΙΙ της COSCO και μίλησε για «εργασιακό μεσαίωνα».

Ο ευρωπαίος συντονιστής του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) Πήτερ Σω σε δηλώσεις του χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Ανάπτυξης & Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος, όπως είπε, του άκουσε προσεκτικά. «Άκουσα επίσης ότι και μια επιτροπή βουλευτών θα επισκεφθεί σύντομα την προβλήτα ΙΙ. Όλα αυτά είναι ένα πρώτο βήμα», τόνισε ο κ. Σω και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι υπάρχουν πλέον περιθώρια συνεννόησης με την COSCO. Αλλιώς υπάρχει μόνος ένας δρόμος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις, που είχαν γίνει και απέτρεψαν την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών για να συμπληρώσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να επαναφέρει το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα