Παναθηναϊκός: Ξέρει από ανατροπές τύπου... Ολυμπιακού!

09:32 29/5/2012 - Πηγή: 24wro

Ο Παναθηναϊκός έχει ξαναβρεθεί να χάνει 2-1 σε σειρά αγώνων, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα...
είτε στην Ευρωλίγκα. Και έχει καταφέρει να «επιστρέψει». Αυτό καλείται να κάνει και τώρα...

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου, το σπάσιμο της έδρας του Ολυμπιακού δύο φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2008/09 και 2010/11) στους τελικούς της Α1. Αλλά και εξίσου πρόσφατα στα προημιτελικά
της Ευρωλίγκα (με πλεονέκτημα έδρας αυτή τη φορά) οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω με 2-1 για να πάρουν τελικά την πρόκριση στο final 4 της Πόλης.

Για την ακρίβεια, τέτοιου είδους ανατροπές, είναι για τους «πράσινους» μια... αγαπημένη συνήθεια. Ας δούμε πόσες φορές το έχουν καταφέρει στο παρελθόν.

Α1

Τελικοί 1998/99

Στην Α1, το 1999 ο Παναθηναϊκός ήταν στην ίδια μοίρα. Ξεκίνησε με 2-1 ήττες από τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας, αλλά απάντησε με δύο συνεχόμενες νίκες, την τελευταία μέσα στο ΣΕΦ και πήρε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα.

Ευρωλίγκα

Τοπ - 16 2005/06

Βρέθηκε με 0-3 ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Όλα έδειχναν ότι θα αποκλειστεί αλλά το «τριφύλλι» με τρεις σερί νίκες έφτασε στο 3-3 και όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά και ως πρώτο με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη, αφού αποκλείστηκε από το Final 4 της Πράγας από την Ταού Κεράμικα με 2-1 ήττες.

Προημιτελικά 2008/09

Νίκησε στον πρώτο αγώνα τη Σιένα στο ΟΑΚΑ. Οι Ιταλοί πήραν το δεύτερο ματς ισοφαρίζοντας σε 1-1, σπάζοντας παράλληλα το πλεονέκτημα της έδρας των «πρασίνων» και μεταφέροντας τη σειρά στην Ιταλία. Ωστόσο, το «τριφύλλι» πήγε στη γειτονική χώρα και έκανε… πλάκα, παίρνοντας δύο σερί νίκες για να προκριθεί στο Final 4 του Βερολίνου, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο.

Προημιτελικά 2010/11

Αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το 1-0 αξιοποιώντας την έδρα τους, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Το «τριφύλλι» επέστρεψε και με τρεις σερί νίκες, την πρώτη από αυτές μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», σφράγισε το εισιτήριο για το Final 4 της Βαρκελώνης, όπου και σήκωσε το τρόπαιο λίγο καιρό αργότερα.

Προημιτελικά 2011/12

Φέτος, ήταν η σειρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ να γνωρίσει από πρώτο χέρι το μεγαλείο του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε καταρχήν το πλεονέκτημα της έδρας του ΟΑΚΑ που είχε εξασφαλίσει από την πρωτιά στον όμιλο του Τοπ - 16 και προηγήθηκε με 1-0 στη σειρά.

Οι «Ισραηλινοί» αντέδρασαν και με δύο σερί νίκες, μία στην Αθήνα και μία στο «ΝΟΚΙΑ Αρίνα» έφεραν τα πάνω κάτω (2-1). Αυτό, όμως, δεν πτόησε καθόλου τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που απαντώντας με τον ίδιο τρόπο σφράγισαν το εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη και το Final 4 με 3-2 νίκες.
Onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα