Παναθηναϊκός: Νέα διαρροή πρακτικών

08:10 12/4/2011 - Πηγή: 24wro
Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο διαρρέουν τα πρακτικά διοικητικού συμβουλίου...
της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Την Δευτέρα (11/4) εστάλησαν σε κάποια ΜΜΕ ανώνυμοι φάκελοι στους οποίους περιέχονταν οι διάλογοι που φέρονται να έχουν καταγραφεί στα πρακτικά του τελευταίου Δ.Σ. του Παναθηναϊκού (29/3), τα οποία, σημειωτέον, δε φέρουν
την υπογραφή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Το Onsports σάς παρουσιάζει τα πρακτικά που διέρρευσαν. Το θέμα που «έπεσε» πρώτο στο τραπέζι, αφορούσε την έγκριση συμβάσεων και συμβολαίων. Για τις συντηρήσεις του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» και των αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας, από τις εταιρείες «Spacon» και Green Space» υπήρξε συμφωνία.

Ακολούθως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα. Ο Δημήτρης Γόντικας, ενημέρωσε ότι η διοικούσα επιτροπή έδωσε το ΟΚ με ψήφους 3-1, με την αρνητική ψήφο να ανήκει στον Αδαμάντιο Πολέμη.

Σε εκείνο το σημείο , ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ρώτησε τον κ. Πολέμη, για ποιόν λόγο δεν δέχτηκε να ανανεωθεί το συμβόλαιο του διεθνούς αμυντικού, ο οποίος δικαιολόγησε αυτή την απόφαση, επικαλούμενος τον προβληματισμό του, για την οικονομική κατάσταση της ομάδας:

ΑΔ. ΠΟΛΕΜΗΣ: «Είμαι 100% υπέρ της παραμονής του στην ομάδα. Το ζήτημα είναι μόνο οικονομικό. Προτείνω να εξεταστεί στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης. Το κόστος της ανανέωσής του κυμαίνεται μεταξύ 1,3 με 1,7 εκατ. ευρώ μεικτά (σ.σ. 715 με 930.000 ευρώ “καθαρά”). Μέχρι την 1.9.2011 τα οικονομικά της ΠΑΕ θα είναι αρνητικά, το ταμείο χρειάζεται 10 εκατ. ευρώ. Εάν δεν πωληθεί κανένας παίκτης, χωρίς πώληση και αγορά, χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίς αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, το έλλειμμα της ΠΑΕ θα είναι γύρω στα 30 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Πρώτα πρέπει να δεσμευτούμε πόσα χρήματα θα βάλουμε στον ΠΑΟ. Δεν μπορώ λοιπόν να εγκρίνω την ανανέωση».

Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Το θέμα των μεταγραφών είναι θέμα γενικής πολιτικής της ΠΑΕ».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Θα πρέπει να γίνει ανανέωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή και για λόγους επιβράβευσης αυτού και να κάνουμε κινήσεις εξοικονόμησης από αλλού».
ΑΔ. ΠΟΛΕΜΗΣ: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα θα έχουμε έλλειμμα 30 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Δεν μπορεί η ΠΑΕ να έχει μηδενικό ταμείο».

Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Όλοι έχουν δίκιο και ο κ. Πολέμης και οι τρεις της διοικούσας επιτροπής. Ο Βύντρα έχει προσφέρει πολλά και είναι “πολυεργαλείο”. Εάν δεν ανανεώσουμε, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το κόστος για την αναπλήρωση ενώ το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο ως προς τον ποδοσφαιριστή που θα τον αντικαταστήσει. Εάν δεν έχουμε εναλλακτική από τις ακαδημίες μας, τότε η ανανέωση του συμβολαίου του είναι μονόδρομος. Εάν ο προπονητής τον θέλει, τότε εντάξει».

Η ελεγκτική...

Στη συνέχεια, επικυρώθηκε ομόφωνα η απόφαση της διοικούσας επιτροπής, να επιβάλλει στον Λάντο Φουσού της «Golden Team», 30 ημέρες αποκλεισμό και μείωση των αποδοχών του κατά 3%, αφού εξηγήθηκαν οι λόγοι
Keywords
Τυχαία Θέματα