ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Φούλ...για το έκτο!

11:00 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Παναθηναϊκός σήμερα (8/5, 17.30, ΝΕΤ) θέλει να νικήσει...
τη Μακάμπι και να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο παρκέ του Παλάου Σαν Τζόρντι της Βαρκελώνης αν θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας (το έκτο τους κύπελλο), μιας και η Μακάμπι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην προβάλλει
αντίσταση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.
Να σημειωθεί ότι η Μακάμπι είναι η μόνη ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό η οποία έχει νικήσει το «τριφύλλι» σε αγώνα Φάιναλ Φορ. Παράλληλα είναι η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει τους «πράσινους» στον τελικό της Ευρωλίγκας (εκείνη τη χρονιά λεγόταν Σουπρολίγκα) το 2001.
Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι η Μακάμπι έχει όσα τρόπαια Ευρωλίγκας έχει και ο Παναθηναϊκός. Αμφότεροι οι σύλλογοι έχουν από πέντε κύπελλα και αν θέλουν να πλησιάσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης των οκτώ τροπαίων θα πρέπει να πανηγυρίσουν σήμερα το απόγευμα.
Το ευχάριστο είναι ότι αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Παναθηναϊκό. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του «Ζοτς» ο οποίος έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το μεγάλο ματς και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει κάποιες εκπλήξεις στον Ντέιβιντ Μπλατ.
Αντίθετα η Μακάμπι δεν θα έχει στη σύνθεσή της μόνο τον τραυματία Ντορόν Πέρκινς ο οποίος εδώ και καιρό έχει χειρουργηθεί και αναμένεται να ξαναπατήσει σε παρκέ για να παίξει μπάσκετ, ακριβώς με την έναρξη της νέας σεζόν.
Αναφορικά με τον κόσμο, στο «τριφύλλι» εναι απόλυτα σίγουροι ότι θα έχουν περισσότερους «πιστούς» στο πλευρό τους σε σχέση με τον ημιτελικό με τη Σιένα όπου οι φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν περίπου 3.500. Αυτό είναι απολύτως λογικό μιας και εκατοντάδες φίλοι των «πράσινων» έχουν αποφασίσει να μπουν στο αεροπλάνο για να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας έστω και την τελευταία στιγμή.
onsports
Keywords
Τυχαία Θέματα