Παλιά προσωπικά αντικείμενα πωλούν οι Βούλγαροι

02:45 12/4/2011 - Πηγή: 24wro

Οι Βούλγαροι καταφεύγουν σε καταστήματα με αντίκες, για να πουλήσουν παλιά προσωπικά τους αντικείμενα ώστε να ...



εξασφαλίσουν χρήματα για τις τρέχουσες ανάγκες τους.

«Έχω εδώ ένα παλιό αντικείμενο, μπορείς να μου δώσεις χρήματα για να πληρώσω το λογαριασμό για το ηλεκτρικό ρεύμα;», είναι η ερώτηση την οποία δέχεται ολοένα και συχνότερα η ιδιοκτήτρια καταστήματος με αντίκες στην πόλη Μπουργκάς, Γιάνα Κορούντσεβα.

Η οικονομική κρίση
έχει αναγκάσει τους Βούλγαρους να «ξεθάβουν» ασημένια νομίσματα, καρτ-ποστάλ, παλιά σίδερα για τα ρούχα, κιάλια και εργαλεία, με την ελπίδα να βρουν χρήματα για να καλύψουν οικογενειακά έξοδα.

«Υπάρχουν πελάτες που προσφέρουν σύμβολα και σουβενίρ από την περίοδο του κομμουνισμού, τα οποία δεν έχουν καμία αξία και προσδοκούν να πάρουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού. Οι άνθρωποι είναι πιεστικοί και ζητούν 100 λέβα για ένα αντικείμενο, που δεν μπορώ να πουλήσω ούτε για 30 λέβα. Πραγματικά, πολύτιμα παλιά αντικείμενα βρίσκονται πολύ δύσκολα», προσέθεσε η κ. Κορούντσεβα.

Οι καλύτεροι και πιο τακτικοί πελάτες της είναι Ρώσοι. Αυτοί «αναζητούν ακριβά ρωσικά αντικείμενα, τα οποία είχαν εξαχθεί από τη Ρωσία πριν από πολλά χρόνια. Οι Ρώσοι αγοράζουν ό,τι είναι ρωσικό και ακριβό», σημειώνει.

Τα βασιλικά αντικείμενα, κυρίως της περιόδου (1879-1886) είναι τα σπανιότερα και έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και ακολουθούν αντικείμενα της κομμουνιστικής περιόδου (1944-1989).

http://www.newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα