Πάγωσε όλη η χώρα - Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού

21:03 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, αφού ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και ο υδράργυρος...
«πέφτει» σε πολλές περιοχές κάτω από το μηδέν. Οι πόλεις ντύθηκαν χθες στα λευκά η μία μετά την άλλη.

Οι αρχές στα Τρίκαλα κινητοποιήθηκαν εξαιτίας της χιονόπτωσης και μηχανήματα επιχειρούν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο, ενώ το «έστρωσε» και στην Καστοριά, όπου μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου
να απεγκλωβιστούν δύο οδηγοί. Χιόνια έπεσαν και στην Κοζάνη, ενώ το κρύο άρχισε να δυναμώνει από χθες το απόγευμα στα βόρεια της χώρας.

Ανεμοθύελλα έπληξε την Ηλεία από την περιοχή του Κατακόλου μέχρι την Σκαφιδιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές ζημιές σε σπίτια, δέντρα και καλλιέργειες.

Στο μεταξύ, από αργά το απόγευμα χθες στην ορεινή Πελοπόννησο και λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα, από το 10ο χλμ έως το 17ο χλμ του δρόμου Γκούρας - Δερβενίου, από το 9ο χλμ έως το 14ο χλμ του δρόμου Γκούρας -Κιάτου και από το 12ο χλμ έως το 19ο χλμ του δρόμου Γκούρας - Λυκουριάς.

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη

Δέκα άνθρωποι πέθαναν αυτό το Σαββατοκύριακο από το κρύο στην Πολωνία, σε ορισμένες περιοχές της οποίας η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες. Χθες έχασαν τη ζωή τους συνολικά επτά, εκ των οποίων οι δύο ήταν άστεγοι, ενώ χθες είχαν πεθάνει άλλοι τρεις.

Παράλληλα, στην γειτονική Τσεχία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς Κελσίου, ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τους τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Πρόκειται για δύο άστεγους, μια γυναίκα και έναν άνδρα, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα νεκροί, ενώ χθες βρέθηκε το πτώμα ενός 67χρονου άνδρα κοντά στο σπίτι του στο Πλάβι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην Σερβία, όπου ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, δύο άνθρωποι πέθαναν στο βόρειο τμήμα της χώρας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ενώ εκατοντάδες χρειάστηκαν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων καθώς τα οχήματα στα οποία επέβαιναν είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι. Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός κοντά στο σπίτι του στη βορειοανατολική Σερβία, ενώ άλλος ένας είχε πεθάνει το Σάββατο από το κρύο στο σπίτι του, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αύριο Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα Δωδεκάνησα ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τη νύχτα θα επεκ
Keywords
Τυχαία Θέματα