Όταν η βιομηχανία κάνει ...lobbying

08:35 9/1/2013 - Πηγή: 24wro
Εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας βρίσκονται κάποιες βιομηχανίες- προμηθευτές...
των λιανεμπόρων. Πιο συγκεκριμένα, με δημοσιεύματα εσχάτως οι βιομήχανοι (οι οποίοι ζώντας σε άλλο πλανήτη αυξάνουν διαρκώς τις τιμές τους πουλώντας στην Ελλάδα έως και 30% ακριβότερα σε σύγκριση με τρίτες χώρες) κάνουν παράπονα και ζητούν δράσεις επειδή το λιανεμπόριο πληρώνει σε άνω των 150 ημερών.

Αυτό που δεν λένε οι βιομήχανοι όμως είναι πως αρκετοί από αυτούς πληρώνονται ακόμα και με απευθείας χρήμα στην παραλαβή ενώ επίσης
δεν τονίζουν πως επί της ουσίας ουδέν έχουν πράξει για να μειωθούν οι τιμές σε καιρούς που οι Έλληνες καταναλωτές τα βγάζουν δύσκολα. Κι όσο δεν μειώνουν αυτοί τις τιμές, τόσο τα σούπερ μάρκετ αναγκάζονται να επιδοτούν προσφορές στηρίζοντας τους Έλληνες. Κάπως έτσι, εταιρείες όπως η Procter & Gamble, η Reckitt Benckiser και άλλες φθάνουν στη χώρα μας να είναι ακριβότερες από ότι στην Αυστρία.

Για αυτά τα θέματα όμως μαθαίνουμε πως ήδη διενεργούνται έλεγχοι από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και θα έχουμε νέα. Πολύ άσχημα νέα για τις πολυεθνικές. Λίγη υπομονή λοιπόν.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα