Οργή στη Βρετανία για το θάνατο της νοσοκόμας

11:03 9/12/2012 - Πηγή: 24wro
Οργισμένοι είναι οι Βρετανοί για την φάρσα δυο Αυστραλιανών παραγωγών που φαίνεται να...
οδήγησε στον θάνατο της 46χρονης νοσοκόμας, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε λόγω ναυτιών η έγκυος Κέιτ Μίντλετον και ήταν αυτή που απάντησε στο «μοιραίο»- όπως αποδεικνύεται- τηλεφώνημα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία.
Το νοσοκομείο του Λονδίνου King Edward VII όπου εργαζόταν η άτυχη Τζ. Σαλντάνα η οποία βρέθηκε νεκρή το πρωί της Παρασκευής, διαμαρτυρήθηκε στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό 2Day FM που ανήκει στην Southern Cross Austereo για την κακόγουστη φάρσα.

«Το νοσοκομείο King Edward VII φροντίζει αρρώστους και ήταν ιδιαιτέρως ανόητο εκ μέρους των παραγωγών σας ακόμη και να σκεφτούν να εξαπατήσουν (το νοσοκομείο) για να φθάσουν σε έναν από τους ασθενείς μας, πόσο μάλλον το να κάνουν όντως το τηλεφώνημα», αναφέρει ο πρόεδροςτου νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι είναι πραγματικά τρομακτικό το γεγονός ότι το τηλεφώνημα έγινε, ηχογραφήθηκε και η διοίκηση του σταθμού έδωσε το «πράσινο φως» για να μεταδοθεί.

«Η άμεση συνέπεια αυτών των κακοπροαίρετων πράξεων ήταν η ταπείνωση δυο αφοσιωμένων νοσοκόμων που απλώς έκαναν την δουλειά τους…Η (άλλη) συνέπεια έκανε τον γύρο του κόσμου και ειλικρινά είναι τραγική πέρα από όσο μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις. Κατανοώ ότι δεν μπορείτε να αναιρέσετε τη ζημιά που κάνατε αλλά θα σας προέτρεπα να προχωρήσετε στα (απαραίτητα) βήματα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ τέτοιο συμβάν».

Η άτυχη νοσοκόμα

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησαν οργανώσεις νοσοκόμων στην Βρετανία και την Αυστραλία, ενώ όπως έγινε γνωστό η εκπομπή των δυο παραγωγών «κόπηκε».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το νοσοκομείο δεν είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τη νοσοκόμα ούτε της είχε επιβάλει κάποια ποινή.

Όσοι γνώριζαν την 46χρονη, την περιγράφουν ως συμπονετικό άνθρωπο που βοηθούσε τους ηλικιωμένους στην γειτονιά. Την αποκαλούσαν μάλιστα «νοσοκόμα της βασίλισσας» καθώς το νοσοκομείο που εργαζόταν είναι αυτό που προτιμά από παλιά, η βασιλική οικογένεια.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα