Οργανωμένη αντίδραση ετοιμάζουν κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ

09:03 5/1/2012 - Πηγή: 24wro
Οργανωμένη αντίδραση εξετάζουν για σήμερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως...
–σύμφωνα με τις πληροφορίες –οι κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρέας Λοβέρδος, πιθανόν και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, με την οποία θα απορρίπτουν την εισήγηση Παπανδρέου για τη διαδοχή και θα ζητούν άμεση εκλογή νέας ηγεσίας στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Μ.
Χρυσοχοΐδης, μάλιστα, φέρεται να θεωρεί ως συνυπεύθυνο με τον κ. Παπανδρέου όποιον δεχτεί την πρότασή του για διαρχία, ενώ άγνωστο είναι αν στην πρωτοβουλία που βρισκόταν σε εξέλιξη χθες το βράδυ θα συμμετάσχουν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ επικρατεί ισορροπία τρόμου, πολύ περισσότερο που η διαδοχή συνδέεται ευθέως με την τύχη της κυβέρνησης Παπαδήμου, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμα στιγμή για την πορεία της χώρας.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος αποτελεί εκ των πραγμάτων και τον σημαντικότερο παράγοντα στην Ιπποκράτους κατά την παρούσα φάση, δέχεται εισηγήσεις τόσο να δεχθεί την πρόταση Παπανδρέου, όσο και να την απορρίψει. Είναι όμως φανερό ότι αν οι υπόλοιποι δελφίνοι διαφωνούν, ο ίδιος δεν έχει κανένα λόγο να τη δεχτεί. Πολύ περισσότερο που στο Πολιτικό Συμβούλιο διαφώνησαν και όλα τα μέλη που στηρίζουν τον υπουργό Οικονομικών.

Μεταξύ των εκκρεμοτήτων που φέρεται να αφήνει το Πολιτικό Συμβούλιο είναι εάν έως την εκλογή νέας ηγεσίας θα μπορούσε να εκλεγεί νέος γραμματέας στο κόμμα και νέο Πολιτικό Συμβούλιο. Παράλληλα η ύπαρξη του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρεία θα αποτελεί μέγιστο ανασχετικό παράγοντα από τον υποψήφιο πρωθυπουργό ώστε να διαφοροποιηθεί σταδιακά από την πολιτική και τα πρόσωπα της διετούς διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται πάντως ότι κατά της διαρχίας έχουν ταχθεί όλοι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 1996 όταν τέθηκε από τον Κώστα Λαλιώτη ως λύση για τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου την απέρριψε στηρίζοντας τον Κώστα Σημίτη έναντι του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γεράσιμου Αρσένη.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πάντως τόσο η διάσπαση, όσο και ο εκφυλισμός του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πιο κοντά…
Keywords
Τυχαία Θέματα