ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το πιο πονηρό παιχνίδι

15:22 22/2/2012 - Πηγή: 24wro
Δε χωρά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα σε ότι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη...
τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τη νίκη του στη Μόσχα επί της Ρούμπιν με 1-0. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Είναι όμως επίσης δεδομένο, ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο...τσεπάκι τους το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης.
Το ματς με τη Ρούμπιν
είναι ίσως το πιο «πονηρό» παιχνίδι που έχει δώσει τη φετινή περίοδο ο Ολυμπιακός και αυτό διότι η ρωσική ομάδα δεν έχει τίποτε να χάσει αύριο το βράδυ στο Φάληρο. Έχει ηττηθεί στην έδρα της και πλέον το μόνο που της απομένει είναι να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τους «ερυθρόλευκους», να κάνει δηλαδή αυτό που έπραξε με απόλυτη επιτυχία η ελληνική ομάδα στη Μόσχα.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν κάποιος την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο «Λουζνίκι» πριν από εννιά μέρες, το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει είναι ότι σ' εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε για εβδομήντα λεπτά αλλά για να πετύχει το στόχο του χρειάζεται να πραγματοποιήσει μια ακόμα πειστική εμφάνιση.
Ο Βαλβέρδε προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του τη φιλοσοφία ότι τίποτε δεν έχει κριθεί και γι' αυτό το λόγο άλλωστε τονίζει συνεχώς ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας και τον ενθουσιασμό της ομάδας που παίζει στο γήπεδο της, τότε θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου, της πρόκρισης δηλαδή στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Το «κλειδί» λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να πραγματοποιήσει ένα καλό ξεκίνημα στο ματς, να δείξει δηλαδή στην αντίπαλο του ότι είναι αποφασισμένος να «καθαρίσει» την πρόκριση και αυτό ακριβώς θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ίσως γι' αυτό το λόγο και ο Ισπανός τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, να δείχνει πως επιλέγει τον Αριέλ Ιμπαγάσα αντί του Μακούν για το βασικό σχήμα στην αυριανή αναμέτρηση. Ο Αργεντινός μέσος είναι σε θέση να δώσει πιο γρήγορο τέμπο στην ομάδα του λιμανιού σε σύγκριση με τον Μακούν και ο καλός ρυθμός είναι κάτι που θέλει ο Βαλβέρδε, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα.
Αν λοιπόν οι πρωταθλητές Ελλάδας καταφέρουν να περάσουν τη φιλοσοφία τους στο ματς, δηλαδή συνεχές πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία της μπάλας, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα γιατί η Ρούμπιν είναι καλή ομάδα, έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις και σίγουρα θα τα παίξει όλα για όλα στο «Καραϊσκάκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα