ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έδρα + επαρχία = πρωτάθλημα...

12:06 3/10/2011 - Πηγή: 24wro
Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του...
Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνοντας την αγωνιστική απραξία του, έθεσε έναν ξεκάθαρο στόχο.


Κοιτάζοντας ως τον ορίζοντα ως την 15ήμερη διακοπή που ξεκινά σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του, "έψαξαν" το τρία στα τρία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και "ό,τι καλύτερο μπορεί να βγει από το ταξίδι στο Λονδίνο"
για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ, "ψάχνοντας" παράλληλα το σταδιακό φορμάρισμα που θα έδινε αυτή η πρώτη σειρά αγώνων.
Και πραγματικά τον στόχο τον άγγιξαν, ή και τον πέτυχαν. Παρότι χρειάστηκε να περάσουν από "σαράντα κύματα". Η χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ σφράγισε το ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τρία στα τρία, έστω μέσα από δύο όμοιες ανατροπές (Ξάνθη, ΠΑΟΚ) στο Καραϊσκάκη. Μέσα σε λίγα λεπτά (οκτώ με την Ξάνθη, έξι με τον ΠΑΟΚ), δύο και δύο γκολ, όλα από την... αεροπορία (2 Τζιμπούρ, Φουστέρ, Πάντελιτς). Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τους 9 βαθμούς με το απόλυτο, είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αν μη τι άλλο ξέρει τον τρόπο όταν παίρνει "κεφάλι" να το διατηρεί κιόλας.
Με τις νίκες αυτές ο πρωταθλητής τρέχει πλέον ένα σερί 17 νικών στο Φάληρο και 9 στην επαρχία, εμμένοντας και φέτος στο "δόγμα" ότι έδρα+επαρχία= πρωτάθλημα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πάλι οι ήττες έγιναν δύο. Και η κουβέντα πλέον σε ότι αφορά στην Ευρώπη δείχνει να εστιάζεται στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης του ομίλου που το πιθανότερο είναι να "παιχθεί" με την Ντόρτμουντ. Δύο σερί ματς έχει ο Ολυμπιακός μπροστά του με την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Με 4 βαθμούς σε αυτά παίρνει το προβάδισμα.
Βαθμοί που είναι εφικτοί, αν αναλογισθεί κανείς με πλέον με τη δέουσα ψυχραιμία την εικόνα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. Απέναντι στην Άρσεναλ είδαμε την καλύτερη φετινή εκδοχή της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Και 15 τελικές μέσα στο Emirates. Οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο χτύπησαν στα ίσα τους Άγγλους, αλλά στην ουσία "αδικούνται" από το τελικό αποτέλεσμα. Αν λοιπόν κανείς προσθέσει και το κέρδος αυτής της εμφάνισης πλάι στις τρεις "ελληνικές" νίκες, τότε καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "αποστολή εξετελέσθη" για αυτό το "σετ" αναμετρήσεων.
"Μαύρη τρύπα" στο διάστημα αυτό; Το γεγονός ότι δεν υπάρχει έστω ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός να μην έχει δεχθεί γκολ. Σε πέντε επίσημες αναμετρήσεις μάλιστα ως τώρα, οι Ερυθρόλευκοι δέχτηκαν πρώτοι γκολ στις τέσσερις. Και τις περισσότερες φορές "κόντρα" στη ροή του ματς (Ξάνθη, Άρσεναλ, ΠΑΟΚ). Η ομάδα του Βαλβέρδε παρουσιάζει δεδομένα ένα "θέμα" στις στημένες φάσεις (δυο γκολ από τον Εργοτέλη, ένα από τον ΠΑΟΚ) αλλά και στο εύκολο προσωπικό λάθος (με τον Κοστάνζο να έχει τη τιμητική του μέχρι τώρα στη συγκεκριμένη κατηγορία).
Από τις 15 Οκτωβρίου όταν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν εκ νέου, οι Πειραιώτες μπαίνουν και πάλι σε ένα "σύστημα" συνεχόμενων αγώνων. Σάββατο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, Τετάρτ
Keywords
Τυχαία Θέματα