Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

21:53 17/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι συγκεντρώσεις και ...
οι πορείες, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων είναι ότι για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, δεν διοργανώθηκαν εκδηλώσεις μέσα στους χώρους της πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας
των εργαζομένων στις εργολαβίες καθαριότητας.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησαν τρεις διαφορετικές πορείες, στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συνδικάτων, φοιτητικοί σύλλογοι και πλήθος κόσμου, ενώ οι διαδηλωτές πέρασαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας συνθήματα. Μια ακόμα συγκέντρωση στην Καμάρα και στη συνέχεια πορεία, πραγματοποιήθηκε από άτομα που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ χαρακτηριστικό της φετινής επετείου είναι επίσης και το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με εξαίρεση κάποιες μικροζημίες που προκάλεσαν άγνωστοι σε προσόψεις υποκαταστημάτων τραπεζών και μολότοφ στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ από ομάδα διαδηλωτών.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων από νωρίς το απόγευμα, αλλά η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική και δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές, για προληπτικούς λόγους, ενώ οι διαδηλωτές κατέληξαν στην πλατεία Σιντριβανίου, όπου διαλύθηκαν. Μέχρι αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν προληπτικά, γύρω από την πανεπιστημιούπολη.
Keywords
Τυχαία Θέματα