Όλα για την υπόθεση των εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη

07:36 4/1/2012 - Πηγή: 24wro
Πώς ξεπεράστηκαν τα επικριτικά σχόλια και δόθηκε προθεσμία για το νέο υπόμνημα...

«Μεταβαπτίσεις», όπως έλεγαν δικαστικοί κύκλοι, έγιναν σήμερα στην υπόθεση παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Ειδικότερα, συνάδελφοι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, που διεξήγαγε την έρευνα για τους λόγους, που οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν την αντικατάστασή τους, τόνιζαν σήμερα ότι την περασμένη εβδομάδα στους Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη είχε δοθεί 5νθήμερη προθεσμία
για να καταθέσουν υπόμνημα.

Ωστόσο, με την παρέλευση των δύο ημερών οι δύο εισαγγελείς κατέθεσαν κοινό υπόμνημα, χωρίς να επιφυλαχθούν για οτιδήποτε. Μάλιστα, στο υπόμνημά τους υπογράμμιζαν ότι «δεν θα χαθούν σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας». Από το γραφείο του κ. Μακρή, όπως έλεγαν συνάδελφοί του, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς «έφυγαν ικανοποιημένοι».

Όμως, με την αλλαγή του χρόνου, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης «μεταβάπτισαν» το υπόμνημα, που είχαν καταθέσει, σε «συνοπτικό κοινό υπόμνημα», προσέθεταν οι συνάδελφοι του κ. Μακρή. Από την άλλη πλευρά, κύκλοι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου «μεταβάπτισαν» την έρευνα του Φ. Μακρή σε «διευκρινίσεις», τις οποίες έδωσαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς.

Είπαν, δηλαδή, ότι οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για να αποφανθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν θα διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα, ή αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες εξωεισαγγελικών προσώπων είτε πειθαρχικές ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών.

Οι ίδιοι κύκλοι, εξάλλου, ανέφεραν ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατά τις συναντήσεις που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τους κυρίους Τέντε και Παντελή ανέφεραν ονόματα προσώπων, που άσκησαν παρέμβαση στο έργο τους, σε υποθέσεις τις οποίες χειρίζονται (κατά τους ισχυρισμούς πάντα των δύο οικονομικών εισαγγελέων), όμως με έναν νεφελώδη τρόπο και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.

Αντίθετα, στον κ. Μακρή δεν έγινε καμία αναφορά ονομάτων από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί ο αντεισαγγελέας του ΑΠ έδωσε προθεσμία δύο ημερών στους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη για να καταθέσουν νέο υπόμνημα. Της προθεσμίας είχε προηγηθεί χθες, 2 Ιανουαρίου 2012, αίτημα των δύο οικονομικών εισαγγελέων να καταθέσουν υπόμνημα, αφού και το πρώτο που είχαν καταθέσει ήταν «σημείωμα», υπόμνημα στο οποίο -πως έχει δηλώσει ο κ. Μουζακίτης- θα αναφερθούν και συγκεκριμένα ονόματα.

Το πλήρες κείμενο του αιτήματος των κυρίως Πεπόνη και Μουζακίτη, με το οποίο ζητούν να καταθέσουν υπόμνημα.

«Προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αίτηση

Με τον υπ' αριθμ. πρωτ. 5479α'/29.12.2011 έγγραφον του αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Φωτίου Μακρή, μας ετέθη προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών, από της κοινοποιήσεως του, την 29.12.2011, προκειμένου να παράσχωμεν έγγραφες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της υπ' αριθμ. πρωτ. 9682/28.12.2
Keywords
Τυχαία Θέματα