Οικολογική κακοποίηση στη λίμνη Αργυροπουλίου

07:33 18/5/2012 - Πηγή: 24wro
Ένας από τους τελευταίους υδροβιότοπους της Θεσσαλίας, η λίμνη Αργυροπουλίου στην περιοχή ...
του Τυρνάβου, έπεσε «θύμα» οικολογικής κακοποίησης από αγνώστους, οι οποίοι βάλθηκαν να την αποψιλώσουν από τα δένδρα που βρίσκονται στις όχθες της, επιδιδόμενοι σε παράνομη υλοτόμηση.

Αιωνόβια δένδρα έπεσαν στον βωμό του κέρδους, ενώ το σκηνικό κακοποίησης του περιβάλλοντος συμπλήρωσαν και σωροί σκουπιδιών που πετάχτηκαν κατά μήκος της όχθης.

Μία αιωνόβια ιτιά, προφανώς, δεν πήρε τη
σωστή… κλίση και έπεσε μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να την ανασύρουν από τη λίμνη οι δράστες και να την αφήσουν εκεί. Ως συνέπεια, λόγω του μεγέθους της προκάλεσε πρόβλημα στη ροή του νερού και δημιουργήθηκαν στάσιμα νερά με ευρύτερες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.

Προκειμένου να ανασυρθεί, επιστρατεύτηκαν μέλη του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας, ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ακόμη και αυτοδύτες, οι οποίοι χρειάστηκε να μπουν στη λίμνη. Η επιχείρηση έγινε σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές του Δήμου Τυρνάβου και το τοπικό συμβούλιο Αργυροπουλίου, ενώ ακολούθησε και καθαρισμός περιμετρικά της όχθης από τα σκουπίδια.

Όπως αναφέρθηκε, τα δέντρα που έκοψαν οι άγνωστοι από τις όχθες της λίμνης ήταν μεγάλα πλατάνια και ιτιές, που επέζησαν πάνω από αιώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα