Οι τελευταίες εκτιμήσεις στην κυβέρνηση

03:05 29/6/2011 - Πηγή: 24wro

Θα είναι ενδεχομένως ένα από τα κρισιμότερα 48ωρα της μεταπολεμικής Ελλάδας, αυτό το οποίο ξεκίνησε...



να "τρέχει" από χθες το πρωί. Με την εκτίμηση αυτή συμφωνούν κορυφαίοι τραπεζίτες κι επιχειρηματίες της χώρας, οι οποίοι περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ...αγωνία το αποτέλεσμα των δύο ψηφοφοριών στη Βουλή αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
και τον Εκτελεστικό του Νόμο αντίστοιχα.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι "τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο" και το γεγονός ότι χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για πρώτη φορά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, άλλαξε ύφος κι από το γνωστό μειλίχιο πέρασε στο παλιό "απειλητικό", μαρτυρά και τη θέση στην οποία βρίσκεται. Η οποία θεωρείται και είναι εξαιρετικά δυσχερής.

Κοινή είναι η αίσθηση στο υπουργείο Οικονομικών και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την στάση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κι ότι ακόμα κι αν οι "συνήθεις ύποπτοι" βουλευτές(Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης, Αράπογλου και Κουρουμπλής), πεισθούν και ψηφίσουν υπέρ, υπάρχει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν κυριολεκτικά από το πουθενά κάποιοι άλλοι που θα το καταψηφίσουν. Το γεγονός μάλιστα ότι οι "ευκαιρίες" που έχουν είναι δύο, μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, ενισχύει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες μιας ανταρσίας.

Κι είναι αυτό ακριβώς που εντείνει τον εκνευρισμό στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στα δύο κέντρα λήψης των αποφάσεων. Το πιθανότερο δε είναι ότι αυτός ο εκνευρισμός, όσο θα περνάει η ώρα, θα εντείνεται και θα υπάρχει έως και την τελευταία στιγμή της διαδικασίας. Γιατί, απλά, κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κανέναν και για τίποτα πλέον.

http://www.newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα