Οι πιο πολύκροτες εκτελέσεις των νονών της νύχτας

11:05 10/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η κόντρα μεταξύ των «αρχινονών» για το μοίρασμα της πίτας της νυχτερινής ζωής...
αλλά και το... καθαρό μέτωπο στη σκληρή κοινωνία της νύχτας οδήγησαν σε διαδοχικές δολοφονίες μελών των αντίπαλων συμμοριών

19 εκτελέσεις σε τέσσερα χρόνια


Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών συνδέουν 19 εκτελέσεις με τη δράση του υποκόσμου των νυχτερινών μαγαζιών και των νονών της νύχτας. Οι κυριότερες είναι:
Ιούνιος 2006: Δολοφονείται ο 40χρονος Αλβανός Αλεξάντερ Σιμόνι, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε άνθρωπο της
«μαφίας των νοτίων προαστίων».

Αύγουστος 2006: Πέφτουν νεκροί οι Κώστας Κουτελιέρης και Γιάννης Κάτσιος στο Περιστέρι, δολοφονία που αποδίδεται από την ΕΛ.ΑΣ. στον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι.

Σεπτέμβριος 2006: Δολοφονείται στο Μοσχάτο ο Γιάννης Γαβάκης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι ήταν μέλος ομάδας νονών στα δυτικά προάστια.

Ιανουάριος 2007: Δολοφονείται ο Σωτήρης Κούσης, που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του «συνδικάτου του εγκλήματος» που έδρασε την περίοδο 1988-1994.

Ιανουάριος 2007: Δολοφονούνται στη Νίκαια ο 27χρονος Αριστοτέλης Γιαγιάς και ο 27χρονος Βασίλης Νασιπιάν που τον συνόδευε.

Ιανουάριος 2007: Δολοφονείται στον Αγιο Δημήτριο ο 37χρονος Γιώργος Αρβανιτάκης, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε μέλος ομάδων που δρούσαν στη νύχτα.

Ιούνιος 2007: Δολοφονείται ο επιχειρηματίας Γιώργος Αυτιάς έξω από καφετέρια στην Καλλίπολη, σημείο-καμπή στον πόλεμο των νονών.

Οκτώβριος 2007: Δολοφονείται από σφαίρες πληρωμένων εκτελεστών στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Μαυράκης, σύντροφος της Νένας Χρονοπούλου.

Νοέμβριος 2008: Δολοφονείται στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Θηβών ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί για ποικίλες εγκληματικές ενέργειες.

Δεκέμβριος 2008: Αγνωστοι στήνουν καρτέρι θανάτου στον 40χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Μπάμπη Λαζαρίδη έξω από ξενοδοχείο στην Ποσειδώνος. Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στα γεγονότα που αναδρομικά ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο.

Μάιος 2009: Εκτελείται με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά η Μαρία Καφιέρη, σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιώργου Αυτιά. Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία γυναίκας στον πόλεμο του ελληνικού υποκόσμου.

Ιούνιος 2009: Πυροβολείται εν ψυχρώ ο 36χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος στο Γαλάτσι.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα