Οι μοναχικές βόλτες του Γόντικα

16:05 29/4/2011 - Πηγή: 24wro

Το Πάσχα πέρασε και μετά από μερικές ημέρες οικογενειακής γαλήνης άπαντες ...στον Ολυμπιακό επέστρεψαν στις θέσεις τους. Όχι απλά επέστρεψαν, αλλά από την Τετάρτη επικρατεί οργασμός δουλειάς σε όλα τα επίπεδα.Τα ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους συνεργάτες του είναι διαδοχικά, ο νέος τεχνικός διευθυντής Εντουάρντο Μαθία ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του και όλοι στην Πλατεία Αλεξάνδρας έπεσαν με τα μούτρα στο σχεδιασμό της επόμενης
σεζόν, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα που θα σταθεί με αξιοπρέπεια και εκτός των συνόρων.
Ο Ολυμπιακός ξεκινώντας από την πρώτη θέση στην αφετηρία για τη νέα σεζόν, δεν αφήνει ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Άπαντες γνωρίζουν το ρόλο και τις αρμοδιότητές τους κι έχουν αναλάβει δράση ώστε όλα να είναι έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας όπως έχει ζητήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Την ίδια ώρα ο άνθρωπος που ηγείται του Παναθηναϊκού τους τελευταίους μήνες, ο Δημήτρης Γόντικας, κόβει… βόλτες στα σοκάκια της Πάρου. Τον είδα με τα μάτια μου το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα σε μοναχικές βόλτες στη Νάουσα συνοδευόμενο από ένα φίλο και χαμένο σε σκέψεις…
Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Την ώρα που στον Ολυμπιακό οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ από Απρίλη μήνα, στον Παναθηναϊκό απλά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Ουσιαστικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πέρα από την πρώτη θέση στα play off που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, το πώς θα κρατήσουν στο ρόστερ και την επόμενη περίοδο τον Σισέ, αφού είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει λαϊκό έρεισμα.
Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «σπρώξουν» οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό τους στοιχείο, από τους Λέτο και Ζιλμπέρτο έως τον Νίνη και τον Τζόρβα, για να βάλουν μια χούφτα ευρώ στο ταμείο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι  με αυτή τη στάση το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να απαξιώνουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ.
Στον Ολυμπιακό ήξεραν μήνες τώρα τι πρόκειται να συμβεί στον μεγάλο τους αντίπαλο, αφού ζούσαν από κοντά τα τεκταινόμενα και είχαν καταλάβει ότι οι… Αμπράμοβιτς θα μείνουν στα λόγια και από…  μέλι τίποτα.
Δεν ασχολούνται πλέον οι «ερυθρόλευκοι» με το τι συμβαίνει απέναντι, αλλά μόνο…  έξω από τα σύνορα. Η ευρωπαϊκή καταξίωση είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού και τίποτε άλλο. Δεν περιορίζονται απλά και μόνο στο πώς θα παραμείνουν καλύτεροι από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν και του χρόνου στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά πώς θα ανταγωνιστούν μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Κι επειδή πλέον έχουν συνειδητοποιήσει καλά και το ρόλο τους, αλλά και το τι μπορούν να πετύχουν δεν θεωρούν ως τροχοπέδη των όσων ακολουθήσουν τη γενικότερη οικονομική κρίση. Ξεκαθαρίζουν πως θα κάνουν ό,τι πρέπει για την επόμενη μέρα και τα εκατομμύρια των οπαδών ξέρουν πως αυτό θα συμβεί τελικά, επειδή είδαν τι έγινε φέτος και πήραν γεύση για το τι έρχεται…

onsports.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα