Οι καλοί τρόποι στην εποχή του Δ.Ν.Τ

08:41 14/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η σκηνή έλαβε χώρα σε μία από τις ελάχιστες θαλαμηγούς που εκινήθησαν φέτος το...
καλοκαίρι.

Μια μητέρα προσπαθεί να νουθετήσει την πεντάχρονη κόρη της που αρνείται να τελειώσει το φαγητό της. ΄΄Γλυκειά μου, πρέπει να αδειάζεις το πιάτο σου γιατί τώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ξέρεις εάν αύριο θα έχεις να φας΄΄, της
λέει με σοβαρότητα αντάξια πρωθυπουργικού διαγγέλματος. Το παιδί φυσικά δεν την ακούει αλλά εγγράφει στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου του την πληροφορία, όπως ακριβώς έκαναν οι γονείς μας κατά την διάρκεια της Κατοχής, εξ΄ ου και το κατοχικό σύνδρομο, το σύνδρομο δηλαδή των ανθρώπων που έχουν στερηθεί.

Γνήσια τέκνα της κοινωνίας της αφθονίας ανακαλύπτουμε με την σειρά μας, ήμισυ και πλέον αιώνα αργότερα, τι εστί ανασφάλεια για το μέλλον, παντελής απουσία οριζόντων και καταναλωτική αναπηρία.

Τι θα φορέσεις το βράδυ΄΄, ρωτά επιχειρηματίας τη σύζυγό του που ηγήθηκε στα τέλη του ‘90 του θαύματος του Χρηματιστηρίου, τη σύζυγό του για να λάβει την αποστομωτική απάντηση, ΄΄ένα vintage κομμάτι του Oscar della Renta που είχα φορέσει το 99 στο Σαιν Τροπέ. Θυμάσαι?

Το συμμάζεμα έχει πάρει διαστάσεις οδοστρωτήρα και στις λεγόμενες λαϊκές τάξεις.΄΄
Έχω επιθυμήσει μια βραδιά στα μπουζούκια΄΄, ακούς μια χαρμανιασμένη Σαλονικιά να υποτονθορύζει στον βιοτέχνη φίλο της μετά την σαρωτική νίκη του Π.Α.Ο.Κ. επι της Καρπάτι, σίγουρη ότι είναι η κατάλληλη στιγμή όπου δεν θα της φέρει αντίρρηση.

Βάλε το CD του Πλούταρχου από το Πρώτο Θέμα΄΄ είναι η εξ ίσου σαρωτική απόκριση του κτυπημένου από την κρίση επιχειρηματία.

Στην κατηγορία όμως του πληθυσμού όπου ο οικονομικός ταλανισμός επενεργεί ως πλημμυρίδα είναι το δίχως άλλο οι άνεργοι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα που θα σε οδηγήσει κατ ευθείαν στον Καιάδα του Savoir vivre από το να ρωτήσεις κάποιον με τι ασχολείται. Οι πιθανότητες να σου πει ότι δεν έχω δουλειά είναι πλέον 1 στις 4.

Επειδή η πεμπτουσία των καλών τρόπων είναι να μην φέρνουμε ποτέ τους συνανθρώπους μας σε δύσκολη θέση, μία ασφαλής προσέγγιση είναι να αναφέρεται κανείς σε ζητήματα της απασχολήσεως σε παρελθόντα χρόνο.

Απ όλους δε τους χρόνους, ο πιο chic είναι ο υπερσυντέλικος διότι δημιουργεί μια αποστασιοποίηση για την οποία θα ήταν υπερήφανος ο Μπέρτολντ Μπρέχτ.

Τι δουλειές είχες κάνει παλιά;
Keywords
Τυχαία Θέματα