Οι Ευρωπαίοι με τα Ι.Χ., οι Ρώσοι με τα κινητά και οι Κινέζοι με τους γάμους…

09:45 1/6/2012 - Πηγή: 24wro
Ασφυκτιούν στον έγγαμο βίο οι αναδυόμενες BRIC -Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα...
«κολλημένοι» με τα κινητά τους είναι οι Ευρωπαίοι , ενώ ένας στους πέντε ανθρώπους είναι Κινέζος! Αυτά, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία προκύπτουν από μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Εurostat.

Κρίση περνάει ο θεσμός του γάμου στις χώρες BRIC. Ελάχιστα υπομονετικοί και υποχωρητικοί στον έγγαμο βίο φαίνεται ότι είναι οι Ρώσοι μιας και βρίσκονται
πρώτοι στο βάθρο των διαζυγίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, πάνω από τέσσερα διαζύγια ανά χίλιους κατοίκους καταγράφονται στη χώρα, με την Κίνα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθούν στη δεύτερη θέση, ενώ με ποσοστό 1,4 η Βραζιλία βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Στον αντίποδα, οι Κινέζοι παραμένουν πιο πιστοί στους γαμήλιους όρκους τους, καθώς τελούνται εννέα γάμοι ανά χίλιους κατοίκους. Εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός, ότι παρόλο που η Ρωσία είναι πρώτη στα διαζύγια, στους γάμους καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 8,5 ανά 1.000 κατοίκους.

Ανέτοιμοι να δεσμευτούν είναι οι Ευρωπαίοι, αφού σύμφωνα με την έρευνα κατατάσσονται στη τελευταία θέση του πίνακα.

Απαραίτητο «εργαλείο» της καθημερινότητας των Ρώσων είναι το κινητό τηλέφωνο, καθώς σχεδόν δύο προσωπικά κινητά τηλέφωνα έχει ο κάθε Ρώσος πολίτης. Αντίστοιχη σχέση με την τεχνολογία έχουν και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον 125 κινητά αντιστοιχούν σε 100 κατοίκους.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς η «πρωτεύουσα» της τεχνολογίας, η Κίνα, να βρίσκεται στην πρώτη θέση, εκείνη έρχεται τέταρτη με αναλογία 64 κινητά ανά 100 κατοίκους.

Με άνεση προτιμούν να μετακινούνται καθημερινά οι Ευρωπαίοι πολίτες, αφού σύμφωνα με την έρευνα 473 αυτοκίνητα αναλογούν σε 1000 κατοίκους. Αντίθετα και παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Ινδίας, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, η χρήση του αυτοκινήτου φαίνεται να μην είναι απαραίτητη καθώς μόλις 12 αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε 1000 κατοίκους.

Η «καρδιά» του πρώην ανατολικού μπλοκ και η χώρα της samba, εξακολουθούν να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους το αυτοκίνητο, καθώς Ρωσία και Βραζιλία βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο είναι η Κίνα, αφού το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι Κινέζοι. Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελείται από 27 κράτη-μέλη, ωστόσο στο δημογραφικό πίνακα κατατάσσεται τρίτη με ποσοστό 7% στην παγκόσμια κλίμακα.

Νεανικός και γεμάτος ζωή είναι ο πληθυσμός των χωρών BRIC σε σύγκριση με εκείνον της Ε.Ε, καθώς αυξημένο παρουσιάζεται το ποσοστό του νεανικού πληθυσμού που είναι κάτω των 15 ετών.

Συγκεκριμένα, 31% είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ινδία, 24% στη Βραζιλία, 19% στην Κίνα, 15 % στη Ρωσία και μόλις 16% στην Ε.Ε.

Δείτε εδώ όλη την έρευνα
Keywords
Τυχαία Θέματα