Οι Έλληνες πρώτοι σε αγορές ακινήτων στο Λονδίνο

09:57 6/6/2012 - Πηγή: 24wro
Κατακόρυφη αύξηση καταγράφεται, σύμφωνα με βρετανικά μεσιτικά γραφεία, τον τελευταίο μήνα...
από Έλληνες που αγοράζουν ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ κατά πόδας ακολουθούν Ισπανοί, Ιταλοί ακόμη και Γάλλοι λο΄γω ανασφάλειας για το μέλλον του ευρώ.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, παρά τη σημαντική άνοδο της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. Πλέον οι Έλληνες έρχονται πρώτοι από πλευράς αύξησης του ενδιαφέροντος
για ακίνητα στο Λονδίνο ενώ συγκαταλέγονται μέσα στους top 5 αγοραστές από χώρες της ευρωζώνης.

Η κίνηση

Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Savills, η αναζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών.

Αντίστοιχα, κατά 16% έχει αυξηθεί η αναζήτηση από Γάλλους, κατά 10% από Ισπανούς και κατά 9% από Ιταλούς, τάση που επιβεβαιώνει όπως αναφέρουν αναλυτές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πιο ασφαλείς επενδυτικοί προορισμοί σε περιόδους αβεβαιότητας είναι ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και τα ακίνητα στο Λονδίνο. Ως συνέπεια των παραπάνω, οι τιμές για ακριβά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο έχουν αυξηθεί κατά 50% από το πρώτο τρίμηνο του 2009, όταν δηλαδή ξέσπασε η κρίση, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Knight Frank.
Keywords
Τυχαία Θέματα