Οι χάκερ Anonymous χτύπησαν τις κυπριακές εκλογές

09:10 18/2/2013 - Πηγή: 24wro

Το μηχανογραφικό σύστημα του Κυπριακού υπουργείου Εσωτερικών απειλεί να κτυπήσει η...
γνωστή οργάνωση χάκερ "ANONYMOUS" και σύμφωνα με κυπριακά site έδειξαν τη δύναμη τους ήδη. Συγκεκριμένα οι Anonymous κτύπησαν τους servers του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι έμειναν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 5 λεπτά, σύμφωνα με κυπριακά site πάντα.

Όπως μεταδίδει το onlycy.com οι servers επανήλθαν σε λειτουργία ενώ
επικρατεί συναγερμός για πιθανό κτύπημα την ώρα καταγραφής των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το sigmalive.com υπήρξε πολυάριθμη αποστολή email σε μια απο τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εσωτερικών, η επίθεση κατανάλωσε μεγάλη χωρητικότητα απο την μνήμη της ιστοσελίδας, ωστόσο, οι χάκερς δεν κατάφεραν να την θέσουν εκτός λειτουργίας.

Το σημαντικό είναι όμως ότι, η προσπάθεια επηρεασμού μιας εκ των ιστοσελίδων του Υπουργείου, δείχνει ότι οι απειλές είναι πραγματικές και συνεπώς λαμβάνονται πλέον πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τέθηκε εκτός λειτουργίας για πέντε λεπτά, το σύστημα μηχανογράφισης των εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, νωρίτερα, οι "ANONYMOUS" προειδοποιούν ότι θα κτυπήσουν στις έξι το απόγευμα, οπότε θα αρχίσει η μετάδοση των αποτελεσμάτων και καλούν παράλληλα και άλλους χάκερ να πράξουν το ίδιο.

Σε συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας Μιχαλάκης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να επιληφθεί του θέματος, ενώ εάν χρειαστεί θα ζητηθεί και η βοήθεια της Γιουροπόλ και της Ιντερπόλ.
Τα exit poll

Συγκεκριμένα η εκτίμηση του ΡΙΚ είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης Λαμβάνει από 49,6 – 52,6%, ο Σταύρος Μαλάς 25,8 – 28,8% και ο Γιώργος Λιλλήκας 17 – 19%.

Ο ΑΝΤ1 της Κύπρου εκτιμά ότι ο Νίκος Αναστασιάδηςσυγκεντρώνει 48 – 52 %, ο Σταύρος Μαλάς 23,5 – 26,5% και ο Γιώργος Λιλλήκας 19,5 – 22,5 %. Το exit poll του Sigma έδειξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει 49 – 52,5 %, ο Σταύρος Μαλάς 24 – 27 % και ο Γιώργος Λιλλήκας 19 – 22 %. Τέλος το Mega στη δική του μέτρηση έδωσε Ν. Αναστασιάδης: 49 – 52%, Σταύρος Μαλάς: 23,5 – 26% και Γιώργος Λιλλήκας 20 – 22,5%.

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα