Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2012

09:58 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Τον άνθρωπο με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως αναζητεί το αμερικανικό περιοδικό...
TIME σε διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία «έτρεχε» από τα τέλη Μαρτίου και έληξε πριν από δύο ημέρες.

Οι αναγνώστες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο (πολιτικοί, αθλητές, καλλιτέχνες, ηθοποιοί κ.α.). Η τελική λίστα με τους 100 υποψηφίους θα ανακοινωθεί
στις 17 Μαρτίου.

Ashton Kutcher

Βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα όχι μόνο για τους ρόλους του αλλά και για θέματα της προσωπικής του ζωής. Το 2011 πρωταγωνίστησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για το διαζύγιο του από τη Ντέμι Μουρ έπειτα από έξι χρόνια γάμου ενώ απασχόλησε την κοινή γνώμη για την εκστρατεία του ενάντια στο εμπόριο λευκής σαρκός αλλά και για το επικείμενο ταξίδι του στο διάστημα.

Recep Tayyip Erdogan

Αποτελεί παίκτη στρατηγικής σημασίας σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη Μέσηη Ανατολή ενώ εκτιμάται ότι έχει ρόλο «κλειδί» στα σημαντικότερα ζητήματα της περιοχής όπως αυτό της Συρίας και του Ιράν. Αναγνωρίζεται ως σύμμαχος των ΗΠΑ παρά την ανεξάρτητη γραμμή που ακολουθεί. Όσο για τα εσωτερικά της χώρας του βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις όπως η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και το κουρδικό ζήτημα.

George Clooney

Eκτός από διασημότητα, καταξίωση και διακρίσεις στο χώρο του κινηματογράφου, το «παλμαρέ» του Clooney περιλαμβάνει και ανθρωπιστική δράση. Ο ηθοποιός πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στις διαμαρτυρίες κατά του προέδρου του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ, για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα και για την παρεμπόδιση αποστολών τροφίμων. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στη Ουάσινγκτον.

Barack Obama

Έπειτα από τρία χρόνια στο τιμόνι των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μπαράκ Ομπάμα καλείται να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και να «απολογηθεί» για λάθη που έχει κάνει. Ο ενθουσιασμός που επικρατούσε κατά την εκλογή του έχει αντικατασταθεί από σκεπτικισμό ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν γεγονότα όπως η σφαγή 16 πολιτών από τις αμερικανικές δυνάμεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την παρουσία τους στο Αφγανιστάν.

Όσο για την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη απειλεί την επανεκλογή του στην εξουσία.

Rihanna

Η Rihanna δεν είναι απλώς μία ντίβα της ποπ, αλλά ένα «φαινόμενο» της μουσικής βιομηχανίας. Στα 24 της χρόνια κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας με τις ψηφιακές πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι χρήστες του διαδικτύου κατέβασαν πάνω από 47 εκατομμύρια φορές τα τραγούδια της, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της μουσικής. Η τραγουδίστρια από τα νησιά Barbados έκανε το ντεμπούτο της το 2005 με το άλμπουμ «Music of the Sun».

Nicolas Sarkozy

Έχει κερδίσει αρκετούς φίλους στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό της χώρας προκαλεί διχασμό με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν οι Γάλλοι θα τον επιλέξουν να είναι ξανά ο ένοικος των Ηλυσίων.

Η επιτυχία
Keywords
Τυχαία Θέματα