Ο Βενιζέλος ευχαριστεί τους πολίτες! Ούτε τσίπα δεν έχουν άραγε;

23:05 21/6/2011 - Πηγή: 24wro
Στεκόταν ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες βρισκόμενος στο βήμα για πρώτη φορά ως ο υπουργός που ανέλαβε την καυτή πατάτα των οικονομικών.

«Η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης δεν αποβλέπει απλώς στην επιβεβαίωση της στήριξης της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, αλλά στρέφεται προς τον ελληνικό λαό και τον ευχαριστεί ειλικρινά, γιατί στις θυσίες
του και τη συμμετοχή του οφείλεται ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης».

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι «η ιδεολογία της μιζέριας δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται εθνική συστράτευση» και προκάλεσε αίσθηση εκτιμώντας ότι «έχουμε υψηλό βαθμό συναίνεσης και τον αποκρύπτουμε, και αυτό καθιστά δυσκολότερη τη θέση μας ως προς τα δημοσιονομικά μέτρα που καλούμαστε να λάβουμε».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι πρωταρχικός στόχος είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας έναντι των δανειστών, κάτι που «θέλει πολλή και σκληρή δουλειά»

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι στον εφαρμοστικό νόμο θα υπάρχουν μόνο ρυθμίσεις που σχετίζονται με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ώστε να γίνει ευρεία και διεξοδική συζήτηση στη Βουλή αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου στις αρχές Ιουλίου να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Και υπογράμμισε ότι «πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση της ηθικής ισορροπίας των μέτρων. Γι’ αυτό είναι προτεραιότητά μας να εφαρμοστεί ένα νέο φορολογικό σύστημα.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν τη χώρα μας οι ευρωπαίοι εταίροι μας και την οποία αντιμετώπισε και ο ίδιος στο πρόσφατο Eurogroup, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για δύο βασικά νέα πατριωτικά καθήκοντα. Το πρώτο αφορά την εκπλήρωση της φορολογικής υποχρέωσης από την πλευρά κάθε Έλληνα και το δεύτερο να υπάρξει εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όχι για να στηριχθούν οι τράπεζες, αλλά για να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της σταθερότητας τους εισοδημάτων.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι παράλληλα με το Μεσοπρόθεσμο θα τρέχει και ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με τους ίδιους στόχους, όπως π.χ μεγαλύτερη μείωση λειτουργικών δαπανών από αυτές που προβλέπει το Μνημόνιο και η ριζοσπαστική αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

Τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, η υλοποίηση του οποίου θα σημάνει μικρότερο χρέος, μικρότερο κράτος άρα και δημόσιες δαπάνες, αλλά και σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Τόνισε ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις θα δημιουργηθεί Κρατικό Ταμείο που θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της Βουλής, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και της τρόικας, η οποία όμως θα συμμετέχει απ
Keywords
Τυχαία Θέματα