Ο Βενιζέλος δε θα πιέσει για άμεση εκλογή του

21:05 31/1/2012 - Πηγή: 24wro
Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου...
Ανοικτός δείχνει να είναι ο δρόμος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ για τον Ευ. Βενιζέλο μετά την δήλωση υποστήριξης προς το πρόσωπό του από τον υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο.

Αυτό όμως, μάλλον δε θα γίνει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής
ομάδας την Πέμπτη, πλην απροόπτου. Και το απρόοπτο μπορεί να είναι η συλλογή υπογραφών από την πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουμε ψηφοφορία για εκλογή αρχηγού από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Μία τέτοια εξέλιξη όμως δεν πρόκειται να την προκαλέσει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, όπως λένε συνεργάτες του.
Από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από την κατά πληροφορίες «κλεισμένη» συνάντηση που θα έχουν αύριο στην Ιπποκράτους οι Βενιζέλος και Λοβέρδος με τον Γ. Παπανδρέου, μόλις επιστρέψει από το Ισραήλ.
Ακόμα πάντως δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις Παπανδρέου και Ιπποκράτους, έναντι του ισχυρού πόλου που συγκροτούν πλέον Βενιζέλος και Λοβέρδος.
Υπάρχουν πολλοί βουλευτές που αυτήν την ώρα πιέζουν ώστε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας να λήξει η εκκρεμότητα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με ψηφοφορία για εκλογή αρχηγού και κατά πάσα πιθανότητα μία υποψηφιότητα, αυτή του Ευ. Βενιζέλου. Ωστόσο το τοπίο σε ότι αφορά ακόμα τις προθέσεις Παπανδρέου και άλλων κορυφαίων στελεχών είναι θολό.
Keywords
Τυχαία Θέματα