Ο Σόιμπλε, οι δανειστές και …εμείς

13:43 6/5/2012 - Πηγή: 24wro
Μήνυμα προς την Αθήνα για εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας την επομένη των εκλογών έστειλε προχθές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε...
προειδοποιώντας για τις συνέπειες που θα είχε η μη συμμόρφωση της επόμενης κυβέρνησης με τις υποχρεώσεις της χώρας.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Αν
στις κάλπες της Κυριακής ο ελληνικός λαός εκλέξει μια πλειοψηφία που δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Η συμμετοχή στην ΕΕ είναι μια εκούσια απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.
Υπογράμμισε ακόμη, ως υπερόπτης που είναι, ότι τα αποτελέσματα τόσο των ελληνικών, όσο και των γαλλικών εκλογών δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στη γερμανική οικονομική πολιτική.
Τι δεν πρέπει να ξεχνά ο κ. Σόιμπλε και γενικώς οι δανειστές:
1. Ο δανειστής, έχει μεγαλύτερη ανάγκη να δανείζει από την ανάγκη του δανειολήπτη να λαμβάνει δάνεια. Ο δανειστής δεν έχει καμία άλλη επιλογή. Αυτή είναι η δουλειά του.
2. Ο δανειστής επίσης, έχει να χάσει πολλά περισσότερα σε περίπτωση που δεν αποδεχθεί μια ρύθμιση. Χάνει τα λεφτά του, χάνει και τον «πελάτη». 3.
3. Η άρνηση του δανειστή να αποδεχθεί κάποιους όρους του οφειλέτη, οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο οφειλέτης σταματά να πληρώνει και ο δανειστής να δανείζει.
4. Δημιουργείται λοιπόν ένα πολύ κακό παράδειγμα που έτσι και το εφαρμόσουν και άλλοι, πάει περίπατο το «συστηματάκι» που επί χρόνια έχει στηθεί στα ψηλά πατώματα του παγκόσμιου πλούτου…

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα