Ο σεμνός Μάικλ Φελπς

19:46 23/7/2011 - Πηγή: 24wro
Πολύ χαλαρός και πολύ σεμνός εμφανίστηκε ο Μάικλ Φέλπς και ο προπονητής... του, Μπομπ Μπάουμαν, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, στη Σανγκάη.
Μάικλ Φελπς εφ΄όλης της ύλης θα μπορούσε να έχει τίτλο αυτή η συνέντευξη, καθώς μίλησε για όλη την καριέρα του, τις καλές, αλλά και τις άσχημες στιγμές. Πραγματικά ο Αμερικανός εμφανίστηκε σαν να μην είναι αυτός που έχει στην κατοχή του 14 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Τόσο
ο προπονητής του όσο και ο ίδιος θέλησαν να μετριάσουν την πίεση του μεγάλου σταρ, ώστε και οι προσδοκίες να είναι ανάλογες, μετά τα τελευταία όχι και τόσο καλά αποτελέσματα.
Ο Μπομπ Μπάουμαν ξεκαθάρισε ότι ο στόχος για τον Φελπς είναι του χρόνου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η μεταβατική περίοδος, ώστε ο Αμερικανός να ξαναβρεί την παλιά του φόρμα: «Ο,τι γίνει εδώ είναι μία καλή προετοιμασία για το Λονδίνο. Εδώ ήρθαμε για να δούμε και να διορθώσουμε τα όποια λάθη συνέβησαν τον τελευταίο καιρό» και φυσικά ο Αμερικανός αναφέρεται στις ήττες που ήρθαν στα πρόσφατα μίτινγκ των ΗΠΑ.
Ο ίδιος ο Φελπς υποστήριξε ότι προσπαθεί να ξαναβρεί τη φόρμα των προηγούμενων ετών: «Ό,τι κάνω το κάνω για τον εαυτό μου και για κανέναν άλλο. Προσπαθώ να ξαναβρώ τη φόρμα μου και νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό το έχω καταφέρει και θα φανεί στους αγώνες».
Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα "σπάσουν" πολλά παγκόσμια ρεκόρ, τόνισε ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα θα σπάσουν κάποια ρεκόρ, αλλά δεν είναι ο σκοπός και ο στόχος του αυτός. Αναφέρθηκε και στους αντιπάλους κολυμβητές της Αυστραλίας και είπε ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, ταλαντούχα και με μέλλον. Τους συνάντησε όλους στο καμπ προετοιμασίας που πραγματοποίησε εκεί και τους βρήκε πολύ χαλαρούς και έτοιμους για μεγάλους χρόνους, οπότε μπορεί εδώ στη Σανγκάη να έχουμε και νέα παγκόσμια ρεκόρ.
Ο γνωστός και με το παρατσούκλι "Σαγόνιας" αναφέρθηκε πολύ και στην προσωπική του ζωή. Τον ρώτησαν για την προσωπική του σελίδα στο Twitter και αποκάλυψε ότι διαβάζει ό,τι του γράφουν, μαζί με τη μητέρα του τις περισσότερες φορές, και άλλοτε υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες και άλλοτε απλώς γελάει με αυτά που του γράφουν.
Σε ερώτηση αν αισθάνεται πίεση από τη συμπεριφορά του κόσμου, καθώς όπου εμφανίζεται του συμπεριφέρονται σαν σταρ -το ίδιο συνέβη και εδώ στη Σανγκάη- είπε: «Σίγουρα οι εκδηλώσεις του κόσμου με ευχαριστούν και η πίεση είναι μεγάλη γνωρίζοντας ότι περιμένουν πάντα το καλύτερο από σένα. Προσπαθώ να μην τα μπερδεύω και να κρατάω την αγάπη του κόσμου εκτός πισίνας».
Πραγματικά ανθρώπινος όταν τον ρώτησαν για την καριέρα του και τα μετάλλια που έχει πάρει αν σκέφτεται τις στιγμές αυτές: «Αν κοιτούσα μόνο το παρελθόν δεν θα έκανα τίποτα στο μέλλον. Η μητέρα μου κάθε φορά μου λέει Μάικλ πάει και αυτό, μην το σκέφτεσαι, πήγαινε στο επόμενο. Εντάξει έχω κατακτήσει μετάλλια, έγινε, συνεχίζω. Δεν ξεχνάς τις μεγάλες στιγμές στην καριέρα σου, αλλά δεν μπο
Keywords
Τυχαία Θέματα