Ο πρωθυπουργός της Χαμάς θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των Αδεσμεύτων

20:47 25/8/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Ισμαήλ Χανίγια, ο πρωθυπουργός...
της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ιράν να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των Αδεσμεύτων που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 30 και 31 Αυγούστου στην Τεχεράνη, κάτι που προκάλεσε σήμερα τις έντονες αντιδράσεις της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς.

«Ο πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια θα συμμετάσχει σε αυτή τη σύνοδο κορυφής με πρόσκληση του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Τάχερ αλ-Νούνου, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας.

Η Παλαιστινιακή Αρχή, αντίπαλος της Χαμάς, που εδρεύει στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, καθώς και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) κατήγγειλαν σήμερα την πρόσκληση αυτή.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατέστησε γνωστό τον περασμένο μήνα πως αποδέχθηκε την πρόσκληση της ιρανικής ηγεσίας. Αναμένεται να είναι η πρώτη επίσκεψη του παλαιστινίου προέδρου στην Τεχεράνη.

Η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το ιρανικό καθεστώς πως εμποδίζει την συμφιλίωση ανάμεσα στο κίνημα Φάταχ, κύρια συνιστώσα της ΟΑΠ της οποίας ηγείται ο πρόεδρος Αμπάς, και τη Χαμάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα